Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπερκέρδη για τους εφοπλιστές από τη μεταφορά των απρόσκλητων – Αλήθεια, ποιοι την πληρώνουν;

Υπερκέρδη για τους εφοπλιστές από τη μεταφορά των απρόσκλητων - Αλήθεια, ποιοι την πληρώνουν;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Πανηγυρίζουν οι εφοπλιστές και τα δημοσιογραφικά τους όργανα (δηλαδή σχεδόν όλα τα ΜΜΕ…) για την… κερδοφορία που προέκυψε τους τελευταίους μήνες, λόγω της καθημερινής μεταφοράς των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων επισκεπτών μας από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, με τα πλοία της γραμμής. Να ένα χαρακτηριστικό πανηγυρικό δημοσίευμα:

«Η λέξη κερδοφορία επέστρεψε ύστερα από πολλά χρόνια στα χείλη στελεχών της ακτοπλοΐας και σε αυτό σημαντική ήταν η συνεισφορά των προσφύγων από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα τα πλοία που έκαναν δρομολόγια από νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς τον Πειραιά να έχουν πληρότητα που άγγιζε το 100%. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά σε άλλες χρονιές, τα πλοία αυτά ουσιαστικά θα είχαν δέσει καθώς μειώνεται η κίνηση αυτούς τους μήνες, ωστόσο συνεχίζουν τα δρομολόγια για να μεταφέρουν πρόσφυγες. Καθημερινά εξάλλου καταφτάνουν στον Πειραιά πλοία γεμάτα με πρόσφυγες και με βάση την παρούσα κατάσταση αυτά τα «ειδικά» δρομολόγια θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες».

Ωραία όλα αυτά, αλλά δε φροντίζουν οι… ενημερωτές μας να μας πληροφορήσουν για το ποιος πληρώνει τα… κερατιάτικα για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών, προφανώς γιατί έχουν τους… λόγους τους να μας το κρύβουν.

Το «κράτος» τα πληρώνει από τα δημόσια ταμεία, δηλαδή όλοι εμείς οι αγρίως φορολογούμενοι Έλληνες! Κι όχι απλά τα πληρώνουμε, αλλά τα πληρώνουμε διπλά, διότι όπως κατήγγειλε στέλεχος ακτοπλοϊκής εταιρείας, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν τους απρόσκλητους, κοστολογούν το εισιτήριο σε διπλάσια σε σχέση με την κανονική τιμή!

(ΥΓ): Αλήθεια, το… τιμημένο κουκουέ (που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει…) γιατί δε βγάζει άχνα για τις υπερτιμολογήσεις και τα υπερκέρδη των εφοπλιστών; Μήπως γιατί στην πραγματικότητα οι κουκουέδες είναι τσιράκια τους;

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/uperkerdh-gia-tous-efoplistes-apo-th-metafora-twn-aprosklhtwn-alhtheia-poio#ixzz3vRpFPOyl

Exit mobile version