Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Συριορωσικές δυνάμεις εξόντωσαν ηγέτη αντικαθεστωτικής οργάνωσης – Υποχωρούν οι τζιχαντιστές από την Δαμασκό

Περίπου 4.000 τζιχαντιστές πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τη Δαμασκό: Μεταφέρονται σε Ράκα και Μάρεα

Η συμφωνία αυτή είναι το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και εκπροσώπων των κατοίκων των τριών προαστίων. Οι συνθήκες διαβίωσης στις περιοχές αυτές είναι άθλιες τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της πολιορκίας τους από τον στρατό από το 2013.

Χιλιάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα αλλά και πολίτες θα απομακρυνθούν σήμερα από τρία προάστια στα νότια της Δαμασκού, μετά την επίτευξη μιας πρωτοφανούς συμφωνίας που τους εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευσή τους και τη μεταφορά τους στη Ράκα και τη Μάρεα, ανέφεραν σήμερα πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία αυτού του είδους που αφορά και μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Μέχρι σήμερα, οι προσωρινές εκεχειρίες που εφαρμόζονταν κατά καιρούς αφορούσαν μαχητές διαφόρων ανταρτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη συριακή αντιπολίτευση.

Νεκρός ο ηγέτης  των αντικαθεστωτικών στην Δαμασκό από αεροπορική επιδρομή 

Χριστούγεννα 25.12.15: Σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή ο αρχηγός του Ισλαμικού Στρατού στα περίχωρα Δαμασκού. Μία αεροπορική επιδρομή κοντά στη Δαμασκό είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Στρατού Τζάις αλ Ισλάμ, ομολογούν και παραδέχονται πηγές της αντιπολίτευσης. Αργότερα γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του συριακού στρατού και το μόνιμο πρέσβη της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ότι η αεροπορία εξουδετέρωσε τον επικίνδυνο τρομοκράτη.

Σύμφωνα με τοπικές Επιτροπές συντονισμού πρόκειται για ρωσική επιδρομή που στόχευσε και σκότωσε το ηγέτη του Ισλαμικού Στρατού πλησίον. Η Τζάις αλ Ισλάμ, είναι η κυριότερη τρομοκρατική οργάνωση που βάλει από τα περίχωρα της Δαμασκού κατά της συριακής πρωτεύουσας με ρουκέτες και ευθύνεται για το θάνατο πολλών αμάχων πολιτών.

Ο  Ζαχράν Αλούς υποστηριζόταν από την Σαουδική Αραβία και ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της συριακής λεγόμενης αντιπολίτευσης στη μάχη κατά του στρατού. Η οργάνωσή του ελέγχει ένα μεγάλο μέρος σε προάστια της Δαμασκού. O θάνατος του Ζαχράν Αλούς  είναι μια από τις πιο σημαντικές απώλειες για την αντιπολίτευση, ήταν ένας από τους κυριότερους ειδήμονες στις τρομοκρατικές οργανώσεις της ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proelaunei-o-suriakos-stratos-upochwroun-oi-tzichantistes-apo-thn-damasko-a#ixzz3vSSopDnX

Exit mobile version