Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το 2016 θα είναι η χρονιά των μεγάλων μαχαιριών στις συντάξεις των Ελλήνων

Το 2016 θα είναι η χρονιά των μεγάλων μαχαιριών στις συντάξεις των Ελλήνων

Στο στόχαστρο των δανειστών θα βρεθούν την νέα χρονιά οι συνταξιούχοι, καθώς οι τοκογλύφοι και τα εγχώρια ανδρείκελά τους έχουν βάλει σκοπό να εξαθλιώσουν πλήρως τους Έλληνες.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχει συμφωνία να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, ενώ είναι βέβαιες οι περικοπές στις επικουρικές και στο ΕΦΑΠΑΞ, αλλά και οι αλλαγές σε ΕΚΑΣ και μερίσματα. Στις 4 Ιανουαρίου θα σταλούν οι προτάσεις της συγκυβέρνησης στους δανειστές, αλλά δεν αναμένεται κάποιο ευχάριστο νέο για τους συνταξιούχους. Ουσιαστικά η 4η Ιανουαρίου είναι η έναρξη ενός καυτού διαστήματος 11 ημερών ως την κατάθεση του Ασφαλιστικού.

Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με το κουαρτέτο κάθε πτυχή του νέου Ασφαλιστικού και από την διαπραγμάτευση αυτή θα καθοριστεί τι τελικά θα γίνει με τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, τα ποσά και τα όρια, αλλά και με μια σειρά άλλων θεμάτων όπως η συγχώνευση των Ταμείων, η αναπροσαρμογή του ΕΦΑΠΑΞ και των μερισμάτων κλπ.

Γκιλοτίνα στις επικουρικές

Βέβαιο ωστόσο θεωρείται ότι κόβονται οι επικουρικές. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι στις επικουρικές συντάξεις οι μειώσεις που θα γίνουν θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ και πάνω και θα είναι κλιμακωτές από 5% ως 20% για τις υψηλότερες συντάξεις.

Παράλληλα θα υπάρξουν όμως ακόμη τρεις βασικές αλλαγές που θα επηρεάσουν το εισόδημα των συνταξιούχων. Στο ΕΦΑΠΑΞ η μείωση θα είναι 10% καθώς έρχεται νέο μαθηματικός τύπος υπολογισμού που θα επηρεάσει πρώτους τους 61.000 συνταξιούχους που είναι στην αναμονή ακόμη και 25 μήνες. Το μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων που κατά μέσο όρο είναι στα 197 ευρώ θα μειωθεί κατά 30%.

Σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΣ οι δικαιούχοι θα μειωθούν κατά 20% μέσα από την καθιέρωση αυστηρότερων κριτηρίων και με στόχο να καταργηθεί το 2019 και να αντικατασταθεί από το ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα.

Έτσι αντιμετωπίζουν τα περήφανα γηρατειά οι υποτακτικοί νεομνημονιακοί του Σύριζα: Δίχως καμμία ευαισθησία με μοναδικό γνώμονα την εκπλήρωση των επιθυμιών των τοκογλύφων δανειστών!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/2016-h-chronia-twn-megalwn-machairiwn-stis-suntajeis-twn-ellhnwn#ixzz3veaNQiy0

Exit mobile version