Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα στην Ανατολική Αττική

Περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα στην Ανατολική Αττική

Ο ανεκδιήγητος δήμαρχος του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, ο οποίος από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την προσωπική του βούληση και όχι το κοινό όφελος, προέβη σε μια άνευ προηγουμένου καταπάτηση του θεσμού της δημοκρατίας, καθώς καταχράστηκε την ανοχή του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που ο ίδιος συγκάλεσε , το οποίο του έδωσε εντολή να διαπραγματευτεί το πότε θα συνδεθεί ο Δήμος μας με τον κεντρικό αγωγό της Ψυτάλλειας, χωρίς να ζητεί κάποια περαιτέρω εντολή διαπραγμάτευσης.

Όμως εκείνος, δρώντας εντελώς αντιθεσμικά, κατά παράβαση οποιασδήποτε ληφθείσας εντολής από το συμβούλιο, υπέγραψε εντελώς παράτυπα μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμαρχο της Ραφήνας και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το ότι η μοναδική λύση στην αισχρή πολιτική του είναι η παραίτηση, ώστε να μας απαλλάξει από την θλιβερή του παρουσία. Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να αποσύρουν άμεσα την στήριξή τους από το πρόσωπό του, διότι οποιαδήποτε επιμήκυνση της θα αποτελεί έμμεση αναγνώριση της αντιδημοκρατικής του στάσης. Παρόλα ταύτα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο για το ΚΕΛ στη θέση Λακαθέλα, και με αυτό τον τρόπο, η διοικούσα παράταξη, πρόδωσε με εμφανέστατο τρόπο τους δημότες της περιοχής μας, στους οποίους προεκλογικά διέδιδε πως δεν θα υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί την υλοποίηση του συγκεκριμένου “έργου”.

Το ΚΕΛ στη θέση Λακαθέλα δεν είναι δυνατόν να ανεγερθεί διότι θα αποτελεί έγκλημα εναντίον της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή στην οποία η διοικούσα αρχή επιθυμεί να ανεγείρει το ΚΕΛ, βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα και πιο σεβαστά ιερά της Αττικής, το ιερό της Βραυρώνιας Αρτέμιδας, που μαζί με τον λόφο πάνω στον οποίο βρίσκεται, αποτελούν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βραυρώνας. Η υλοποίηση επομένως του ΚΕΛ στη συγκεκριμένη θέση θα αποτελεί δυσφήμηση για τον Δήμο μας, και μέγιστη ασέβεια για έναν χώρο, ο οποίος είναι σήμα κατατεθέν για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Όμως το ζήτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι το μοναδικό το οποίο προκύπτει από την βούληση των αρμοδίων για την συγκεκριμένη κίνηση. Περαιτέρω, ο Δήμος μας, ο οποίος τα τελευταία έτη γνωρίζει τεράστια πληθυσμιακή αύξηση, ταλαιπωρείται από πολλές οικολογικές επιβαρύνσεις, όπως επί παραδείγματι το αεροδρόμιο των Σπάτων, λόγω του οποίου ο εναέριος χώρος της περιοχής λυμαίνεται καθημερινώς από τα καυσαέρια των αεροπλάνων. Ακόμη, μεγάλο πρόβλημα συναντάται στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, η οποία είναι πολύ μεγάλη προς εξυπηρέτηση των πολιτών της Αθήνας με το αεροδρόμιο. Θα ήταν λοιπόν εφιαλτικό ένα σενάριο με βάση το οποίο τα απόβλητα του ΚΕΛ θα εκβάλουν σε κάποιο σημείο παρακείμενο της Αρτέμιδας και της γύρω περιοχής και θα υποβάθμιζε σε μεγάλο βαθμό την ήδη επιβαρυμένη ζωή μας.

Η επιβάρυνση αυτή θα έχει σαφώς και τρομακτικό αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, διότι η επιβάρυνση που θα προκύψει, θα κάνει την περιοχή μας απρόσιτη για τους τουρίστες που ενδεχομένως θα την προτιμούσαν για τις διακοπές και την ανάπαυσή τους, ενώ θα μειωθούν δραματικά και οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων της Ανατολικής Αττικής, και ιδιαίτερα του ναού της Αρτέμιδας στην Βραυρώνα. Για να μην σχολιαστεί και το γεγονός ότι η χρηματοδότηση που θα δοθεί, θα την διαχειρίζεται αποκλειστικά ο αρμόδιος δήμος μαζί με εργολάβους. Επομένως αν λάβουμε υπ όψιν μας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος τα προηγούμενα έτη, μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί και πάλι…

Η Χρυσή Αυγή Ανατολικής Αττικής είχε, έχει και θα έχει ξεκάθαρη θέση για το χρόνιο πρόβλημα της περιοχής μας για την διαχείριση των λυμάτων του Δήμου μας. Η μεταφορά και επεξεργασία των λυμάτων μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟΝ στην Ψυτάλλεια! Δεδομένου ότι και η ίδια η ΕΥΔΑΠ σε γνωμοδότησή της προκρίνει την λύση της Ψυτάλλειας, μέσω των αντλιοστασίων και της κατασκευής αγωγών μεταφοράς λυμάτων, η Ψυτάλλεια θα υποδέχεται τα λύματα του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας, η περιοχή μας θα παραμείνει καθαρή, η παραλία μας θα παραμείνει καθαρή, δεν θα διαταραχθεί το περιβάλλον, η χλωρίδα και πανίδα του τόπου δεν θα υποστεί περαιτέρω υποβάθμιση και οι δημότες θα απαλλαγούν από ένα πρόβλημα που ταλανίζει τις πόλεις της Ανατολικής Αττικής εδώ και δεκαετίες.

http://xa-an-at.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/periballontiko-egklhma-en-ejelijei-sthn-anatolikh-attikh#ixzz3viCXwDTx

Exit mobile version