Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η μετατροπή της Ελλάδας σε «δημοκρατία της Μπανανίας» από τους νεομνημονιακούς συγκυβερνώντες

Η μετατροπή της Ελλάδας σε «δημοκρατία της Μπανανίας» από τους νεομνημονιακούς συγκυβερνώντες

Οι διεθνείς τοκογλύφοι έβαλαν φρένο στην ψήφιση του νομοσχεδίου που προέβλεπε το «παράλληλο πρόγραμμα» όχι επειδή διαφωνούν στον «φιλανθρωπικό» δίκην ελεημοσύνης χαρακτήρα του, αλλά γιατί το νομοσχέδιο έχει δημοσιονομική σημασία και δεν τέθηκε υπόψη της για έγκριση, όπως προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο. Με την παρέμβασή τους αυτή οι δανειστές κατέστησαν σαφές «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο».

Από την άλλη μεριά, με την αντίδρασή της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέδειξε ότι αποδέχεται πλήρως και άνευ όρων ότι η Χώρα μας κυβερνάται από τους διεθνείς τοκογλύφους διαμέσου των εγχώριων εντολοδόχων υπαλλήλων της εκάστοτε κυβέρνησης. Ακόμα και στις όποιες φωνές ακούστηκαν εναντίον της στο εσωτερικό της Χώρας για την απόφαση αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να σιωπήσει εντελώς. Άλλωστε, τι να έλεγε; Να θύμιζε, άραγε, την παλιά αντιπολιτευτική ρητορική της, τότε που δεν είχε πρόβλημα να καταγγείλει ότι τα νομοσχέδια έρχονται έτοιμα από την τρόικα, οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ τα μεταφράζουν και οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες τα ψηφίζουν;

Η σύγκριση με εκείνες τις (όχι και τόσο) παλιές πύρινες καταγγελίες της δεν την ευνοεί καθόλου σήμερα. Εύλογα, λοιπόν, μπορεί να τεθεί το ερώτημα: υπάρχει περίπτωση, αυτή η κυβέρνηση, η οποία βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια αποσύροντας ένα τόσο πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο, για να το θέσει πρώτα υπό την κρίση των δανειστών, να νομοθετήσει μονομερώς για το Ασφαλιστικό, όπως δήλωσε προ ημερών ο Κατρούγκαλος και ισχυρίζονταν τα non paper του Μαξίμου; Όχι βέβαια, για όποιον μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα έστω και στοιχειωδώς.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι αδίστακτοι, έχουν δημιουργήσει μια «δημοκρατία της μπανανίας» και δεν επιτρέπουν στην υποτελή κυβέρνησή της ούτε το ελάχιστο περιθώριο αυτονομίας. Δεν της επιτρέπουν να νομοθετήσει ούτε για την παροχή ελεημοσύνης στους Έλληνες, αν προηγουμένως οι ίδιοι δεν ελέγξουν και εγκρίνουν το νομοθέτημα. Αυτή είναι η φύση των αλλεπάλληλων μνημονίων: ανθελληνικά, αντιλαϊκά, απάνθρωπα, με αποικιοκρατικό και βάρβαρο χαρακτήρα.

Θα ήταν λάθος να μείνουμε μόνο στο να φορτώσουμε τα πάντα στη νυν συγκυβέρνηση. Όχι μόνο γιατί υπάρχει το ανάλογο παράδειγμα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά κυρίως γιατί έτσι θα χάσουμε την ουσία. Και η ουσία είναι το καθεστώς υποτέλειας της Χώρας που συνεχίζει την εξάρτησή της από τους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ ταυτόχρονα συντηρεί και βαθαίνει την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού. Κανένα κόμμα του «συνταγματικού τόξου» δεν μπορεί αλλά ούτε και θέλει, να αντιδράσει ουσιαστικά σ΄αυτή την πολιτική και οικονομική κατοχή της Χώρας.

Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μπορεί και θέλει να ανταποκριθεί στο απαραίτητο και καίριο καθήκον της Εθνικής και Λαϊκής Αντίστασης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-mnhmonio-metetrepse-se-dhmokratia-ths-mpananias-thn-chwra#ixzz3viDQlGvw

Exit mobile version