Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος Μύκης από εορταστική εκδήλωση σε νηπιαγωγεία της περιοχής

Ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος Μύκης από εορταστική εκδήλωση σε νηπιαγωγεία της περιοχής

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την οργάνωση εορταστικής εκδήλωσης σε κάποια από τα νηπιαγωγεία που λειτουργούν στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης εμφανίζεται ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμίλ ο οποίος με γραπτή δήλωση του κάνει λόγο για ενέργειες που θίγουν τους μουσουλμάνους της περιοχής μιας και η θρησκεία τους απαγορεύει την οποιαδήποτε αναφορά στον Άγιο Βασίλη.

Ο κ. Καπζά ξεκαθαρίζει πως οι μουσουλμάνοι σέβονται απόλυτα τις θρησκευτικές γιορτές των χριστιανών συμπολιτών μας αλλά δε συμμετέχουν σε αυτές ενώ ζητά να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις στα σχολεία της Μύκης.

Το περίεργο είναι πως για άλλη και φορά γίνεται λόγος για την ανάγκη δίγλωσσης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία που φοιτούν μουσουλμάνοι και ως μέσο ενημέρωσης αδυνατούμε να καταλάβουμε τι σχέση μπορεί να έχει η προαναφερόμενη εορταστική εκδήλωση με την δίγλωσση εκπαίδευση και φυσικά γιατί αυτή η δίγλωσση εκπαίδευση πρέπει να γίνεται με την ελληνική και την τουρκική γλώσσα. Θυμίζω πως μητρική γλώσσα των κατοίκων του Δήμου Μύκης είναι η πομάκικη και όχι η τουρκική.

Την γραπτή δήλωση – ανακοίνωση του Δημάρχου Μύκης την εντοπίσαμε τυχαία σε τουρκόφωνο μέσο της περιοχής μιας και ο συγκεκριμένος Δήμος είναι ο μόνος που για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο δε στέλνει στην XANTHINET κανένα από τα Δελτία Τύπου του.  Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να τη διαβάσετε ολόκληρη

πηγή

Exit mobile version