Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκάλυψη: Ο όμιλος Dogus αγοράζει τον Κάμπο της Χίου!

Αποκάλυψη: Ο όμιλος Dogus αγοράζει τον Κάμπο της Χίου!

Ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Εμπρός”

Τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι σχεδόν 200 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα του νησιού από τους Οθωμανούς, σχεδιάζουν να αγοράσουν τα περισσότερα αρχοντικά, στον περίφημο Κάμπο του νησιού. Πρόκειται για ένα μοναδικό στην Ελλάδα αγροοικοσύστημα που συνδυάζει πλούσια περιβόλια με βυζαντινούς πύργους, γενοβέζικα αρχοντικά, εκκλησίες και σπουδαία δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής.

Κατασκευαστική εταιρεία της γείτονος χώρας που συνδέεται άμεσα με την κοινοπραξία Dogus, ετοιμάζεται να «επενδύσει» στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κάμπος, όπου σύμφωνα με περιηγητές περιπλανιόταν επί δύο χρόνια ο Χριστόφορος Κολόμβος μαζεύοντας άνδρες για το ταξίδι του στον Νέο Κόσμο, περιλαμβάνεται πια στην λίστα με τα πιο απειλούμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Οι Τούρκοι επιχειρηματίες, μέσω ελληνικών μεσιτικών γραφείων, έχουν ήδη προχωρήσει στην καταγραφή των κτισμάτων και κτημάτων της περιοχής, με στόχο την αγορά τους. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει σε έρευνα, προκειμένου να αποκαταστήσουν την αρχική εικόνα του τόπου, που έχει εγκαταλειφθεί κυριολεκτικά, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Κάτοικοι, μέλη του συνδέσμου Φίλων του Κάμπου μιλούν για σκόπιμη εγκατάλειψη, ώστε να περιέλθει η περιοχή σε αλλότρια συμφέροντα.

Ήδη, οι Τούρκοι έχουν φέρει ειδικούς, προκειμένου να ανακατα- σκευάσουν τα παραδοσιακά μαγγανοπήγαδα που βρίθουν στον Κάμπο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-o-omilos-dogus-agorazei-ton-kampo-ths-chiou#ixzz3voQDjDlO

Exit mobile version