Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα όρια της εξαθλίωσης οι Έλληνες συνταξιούχοι: Δεν θα αποφευχθούν νέες περικοπές

Στα όρια της εξαθλίωσης οι Έλληνες συνταξιούχοι: Δεν θα αποφευχθούν νέες περικοπές

Με μεγάλη ανησυχία και επιφύλαξη αναμένουν οι συνταξιούχοι την κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό.

Δεδομένης της έως τώρα υποταγής της κυβέρνησης σε όλες τις απαιτήσεις των πιστωτών μας, θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη η απαισιόδοξη πρόβλεψη ότι με το σχέδιο νόμου περί  ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων πρόκειται να υπάρξουν δραστικές περικοπές στο τελικό ποσόν της σύνταξης την οποία λαμβάνουν οι συνταξιούχοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια οι αναπόφευκτες μειώσεις στις συντάξεις να πραγματοποιηθούν διά πλαγίων τρόπων (με «ψαλίδι» σε μερίσματα, επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ κλπ) ώστε να προβληθεί από την κυβέρνηση ο αστείος ισχυρισμός ότι τουλάχιστον δεν έχουν θιγεί οι κύριες συντάξεις! Το θέμα είναι κατά πόσον αυτά τα τεχνάσματα θα γίνουν πλέον πιστευτά και ανεκτά από τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι, έχοντας υποστεί διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις τους τα τελευταία χρόνια, πλέον έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης και αδυνατούν να ανταποκριθούν και στις πλέον στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες.

Σε ένα κράτος πρόνοιας θα έπρεπε το ποσόν της σύνταξης το οποίο μηνιαίως μπαίνει στο σπίτι του κάθε συνταξιούχου, να του επιτρέπει να ζει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Δυστυχώς, ο στόχος αυτός πολύ απέχει από την Ελλάδα στην οποία ακριβώς επειδή κυβερνάται «για πρώτη φορά αριστερά», το κράτος έχει απωλέσει κάθε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, πρόνοιας, φιλολαϊκών επιλογών και πράξεων. Πλέον τα αριστερά μυθεύματα καταρρέουν, οι συνταξιούχοι και οι λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες το έχουν αντιληφθεί και αυτό αναπόφευκτα θα σημάνει την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Μόνη εγγύηση για ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας αποτελεί η διακυβέρνηση της χώρας από το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-oria-ths-ejathliwshs-den-tha-apofeuchthoun-nees-perikopes-stis-suntajei#ixzz3vvFhGjw2

Exit mobile version