Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεσαλώνουν οι πράκτορες της Άγκυρας: Ο δήμαρχος Μύκης ζήτησε την απαγόρευση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και του Άη Βασίλη!

Όταν η Θράκη ρίχνεται βορά από την ανθελληνική κυβέρνηση στους πράκτορες της Άγκυρας, η ακόλουθη είδηση δεν αποτελεί δυστυχώς έκπληξη.

Ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά διαμαρτύρεται γιατί στα νηπιαγωγεία του δήμου έγιναν γιορτές με Αϊ-Βασίληδες και χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο!

Έστειλε μάλιστα έγγραφο διαμαρτυρίας, στο οποίο υποστηρίζει ότι «ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια»! Ο δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά προσθέτει ότι «η θρησκεία μας απαγορεύει την παρουσία και την επαφή μας με τον “Αϊ-Βασίλη”».

Για την ιστορία, ο Δήμος Μύκης είναι δήμος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από τη συνένωση του προϋπάρχοντος Δήμου Μύκης και των κοινοτήτων Σατρών, Κοτύλης και Θερμών. Η έκταση του νέου δήμου είναι 633,3 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 15.540 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. ΕΈδρα του δήμου είναι η Σμίνθη, ενώ κωμοπόλεις του είναι ο Εχίνος και ο Κένταυρος. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό κατοίκων που είναι μουσουλμάνοι Πομάκοι που έχουν πέσει απροστάτευτοι στα δίχτυα της τουρκικής προπαγάνδας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmos-mukhs#ixzz3vvUyORH4

Exit mobile version