Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λαγός των τοκογλύφων ο Τσακαλώτος: Ετοιμαστείτε για νέα επώδυνα μέτρα

Λαγός των τοκογλύφων ο Τσακαλώτος: Ετοιμαστείτε για νέα επώδυνα μέτρα

«Στην διαπραγμάτευση υπάρχουν νίκες αλλά και ήττες» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, παραδεχόμενος ότι οι “θεσμοί” ζητούν την λήψη πρόσθετων μέτρων κατά την τριετία 2016-2018 και αρνούμενος να διαψεύσει (άρα, κατ’ουσίαν, επιβεβαιώνοντας) τα σενάρια περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ή επιβολής τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές.

Ουδείς θα μπορούσε να διαφωνήσει με την διαπίστωση του κ. υπουργού σχετικά με τα ενδεχόμενα αποτελέσματα της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης σε γενικό επίπεδο. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι όλες οι διαπραγματεύσεις τις οποίες έχει χειριστεί η κυβέρνηση, ειδικά έναντι των δανειστών τόσο προ της υπογραφής του τρίτου, «αριστερού» μνημονίου όσο και έπειτα κατά τη συζήτηση των προαπαιτούμενων, έχουν ακριβώς την ίδια κατάληξη: Την ήττα και μάλιστα όχι μια απλή ήττα αλλά την οριστική, άνευ όρων ολοκληρωτική παράδοση στις απαιτήσεις των φορέων του «κουαρτέτο».

Ως εκ τούτου, καλά θα έκανε ο κ. υπουργός αντί να προβάλει αστείες δικαιολογίες και να αναζητεί άλλοθι για τα συνεχόμενα διπλωματικά «βατερλώ» τα οποία έχουμε υποστεί ως κράτος κατά το διάστημα της «πρώτης φορά αριστεράς» διακυβέρνησης της χώρας, να φροντίσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αντιστροφής του κλίματος προκειμένου, έστω και στην ύστατη ώρα να γευτούμε ως χώρα την χαρά της «νίκης» σε κάποια πτυχή της  διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές μας, ώστε να αποφευχθεί η ολοκληρωτική εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών προς την οποία δυστυχώς βαδίζουμε με γοργά βήματα. Από αυτήν όμως την υποταγμένη και εθελόδουλη κυβέρνηση δεν περιμένουμε κάτι θετικό!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsakalwtos-proanaggellei-nea-epwduna-metra#ixzz3wDYc433n

Exit mobile version