Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα δικογραφία για τον Γιάννο και τα εξοπλιστικά: Πάλι θα μείνει στο απυρόβλητο λόγω του νόμου “περί ευθύνης υπουργών”

Νέα δικογραφία για τον Γιάννο και τα εξοπλιστικά: Πάλι θα μείνει στο απυρόβλητο λόγω του νόμου “περί ευθύνης υπουργών”

Άλλη μία δικογραφία έφτασε στη Βουλή σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Αμύνης.

Συγκεκριμένα, κακουργηματικές ποινικές ευθύνες εντόπισε η εισαγγελία Διαφθοράς στη σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων, η οποία υπεγράφη με αφορμή τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι (6) φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση υπεγράφη στις 12 Φεβρουαρίου 2003, έναντι συμβατικού τιμήματος 381.578.580 ευρώ, με κύριο ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ και κύριο υποκατασκευαστή την εταιρία THALES NEDERLAND B.V

Ο εισαγγελέας εντόπισε έξι ύποπτα σημεία και συγκεκριμένα  εξής:

1) Μη νόμιμη μείωση της πιστωτικής υποχρέωσης της αντισυμβαλλομένης εταιρίας, με αποτέλεσμα να συνομολογηθούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου Αντισταθμιστικά Ωφελήματα ονομαστικής αξίας μειωμένης κατά το ποσό των 23 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

2) Μη αναπροσαρμογή, λόγω της παρόδου χρόνου, της πιστωτικής υποχρέωσης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων της εταιρίας THALES NEDERLAND B.V., με αποτέλεσμα να συνομολογηθούν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου Αντισταθμιστικά Ωφελήματα ονομαστικής αξίας μειωμένης κατά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

3) Μη νόμιμη μείωση της κάλυψης ποσοστού προγραμμάτων υποκατασκευής ή αγοράς από 50% σε 40% της πιστωτικής αξίας της Σύμβασης 09/03, εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί.

4) Μη νόμιμη αναγνώριση πιστωτικού πλεονάσματος στην εταιρία THALES NEDERLAND B.V., εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί.

5) Μη νόμιμη συνομολόγηση προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο τη δωρεάν παροχή υλικών και υπηρεσιών προς το Πολεμικό Ναυτικό, που όμως αποτελούσαν αντικείμενο έτερου προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, στο οποίο τα εν λόγω υλικά και υπηρεσίες χαρακτηρίζονταν ως αντικείμενο υποκατασκευαστικού έργου, με αποτέλεσμα τη μη συνομολόγηση αντίστοιχου νόμιμου προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ονομαστικής αξίας άνω των 8 εκατ. ευρώ.

6) Μη νόμιμη συνομολόγηση προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο την άμεση επένδυση σε ελληνική αμυντική εταιρία, η οποία όμως χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την απόκτηση υφιστάμενης εταιρίας αξίας πολλές φορές υποπολλαπλάσιας της χρησιμοποιηθείσας επένδυσης, με αποτέλεσμα την επαύξηση της ιδιωτικής περιουσίας της οικογένειας στην οποία ανήκε η εταιρία που ενεπλάκη στην επένδυση και τη μη συνομολόγηση νόμιμου προγράμματος Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ονομαστικής αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως και ο Γιάννος δεν «ιδρώνει» από τις συνεχείς δικογραφίες που φτάνουν στη Βουλή. Υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος καθιστά βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τιμωρία για το έγκλημα. Άλλη μία δικογραφία, λοιπόν, και άλλη μία έρευνα προκειμένου οι Έλληνες απλώς να μάθουν τι οδήγησε στην κατάρρευση της Ελληνικής Οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-dikografia-gia-ton-gianno-kai-ta-ejoplistika-pali-sto-apuroblhto-tha-me#ixzz3wMxeziEJ

Exit mobile version