Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακή λαίλαπα στο ασφαλιστικό: Φιλοδωρήματα αντί για συντάξεις σε όλους τους Έλληνες

Μνημονιακή λαίλαπα στο ασφαλιστικό: Φιλοδωρήματα αντί για συντάξεις σε όλους τους Έλληνες

Ενώπιον της πιο σκληρής μνημονιακής “μεταρρύθμισης” βρίσκεται η ελληνική κοινωνία (μέχρι την επόμενη), καθώς με τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό ο μέσος όρος των συνταξιούχων θα βρεθεί να χάνει ένα ποσοστό της τάξης του 15% από το μηνιαίο εισόδημά του.

Μπορεί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και η Όλγα Γεροβασίλη να επιμένουν πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αλλά η αλήθεια είναι σκληρή, αφού βάσει υπολογισμών από τα όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο οι μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων θα φτάσουν έως και το 35%.

Οι πλέον άτυχοι θα είναι οι νέοι συνταξιούχοι, καθώς θα δουν μεγάλες μειώσεις, αφού για τα χρήματα που θα λαμβάνουν θα υπολογίζεται η τελευταία πενταετία της κρίσης, κατά την οποία οι αποδοχές μειώθηκαν κατακόρυφα.

Συγκεκριμένα, οι νέες συντάξεις που θα ξεπερνούν τα 750 ευρώ θα υποστούν μεσοσταθμικές μειώσεις 15%, εξαιτίας των χαμηλών συντελεστών αναπλήρωσης. Στις υψηλές συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ το κούρεμα θα φτάσει το 30-35%. Επίσης, το πλαφόν για τις κύριες συντάξεις μειώνεται στα 2.304 ευρώ τον μήνα καθαρά και για τις πολλαπλές συντάξεις στα 3.072 ευρώ τον μήνα.

Οι 10 αλλαγές που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mnhmoniakh-lailapa-sto-asfalistiko-filodwrhmata-anti-gia-suntajeis-gia-olou#ixzz3wO8drh6n

Exit mobile version