Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η νέα στρατηγική Πούτιν για την Ρωσία: Επιστροφή σε παραδόσεις και πνευματικές αξίες

Η νέα στρατηγική Πούτιν για την Ρωσία: Επιστροφή σε παραδόσεις και πνευματικές αξίες

Η Ρωσία επιστρέφει ταχύτατα στις παλαιές παραδοσιακές αξίες σε αντίθεση με την Πατρίδα μας. Στις 31 Δεκεμβρίου  2015 ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την επικαιροποιημένη νέα Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το πολυσέλιδο έγγραφο θα καθορίσει την στάση της χώρας αυτής το επόμενο έτος σε όλους τους τομείς αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα. Πρόκειται για έναν οδηγό προς όλους τους υπαλλήλους και κατοίκους του απέραντου ρωσικού κράτους.

Κάτι που θα έπρεπε να είχε και η Ελλάδα και όχι κάθε ξεπουλημένη κυβέρνηση που ανεβαίνει να εφαρμόζει το δικό της κατά το δοκούν πρόγραμμα μόνο με τους «δικούς της ανθρώπους».

Σε αυτό λοιπόν το έγγραφο τονίζεται ιδιαίτερα η διατήρηση των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών, που αποτελούν μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την ασφάλεια της χώρας. Οι αξίες αυτές περιλαμβάνουν την προτεραιότητα του πνεύματος πάνω στην ύλη, όπως αναφέρει το έγγραφο. Το έγγραφο αναφέρει ότι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της ρωσικής  ασφάλειας είναι «η διατήρηση και ανάδειξη των παραδοσιακών ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών ως βάση της ρωσικής κοινωνίας, της εκπαίδευσης της νέας γενιάς  στο πνεύμα της ιδιότητας του πολίτη».

«Η βάση της ταυτότητας των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ένα ιστορικά καθιερωμένο σύστημα κοινών πνευματικών, ηθικών, πολιτιστικών και ιστορικών αξιών, καθώς και της ξεχωριστής κουλτούρας των πολυεθνικών πληθυσμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως αναπόσπαστο μέρος του ρωσικού πολιτισμού», όπως αναφέρεται στο έγγραφο.

Εκεί ο Βλαδίμηρος Πούτιν τονίζει ότι οι πνευματικές και ηθικές αξίες είναι η προτεραιότητα του πνεύματος πάνω στην ύλη, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του ατόμου, της οικογένειας, της δημιουργικής εργασίας, της υπηρεσίας στην Πατρίδα, της ηθικής,  της δεοντολογίας, του ανθρωπισμού, της  δικαιοσύνης, της αμοιβαίας υποστήριξης, της ομαδικής εργασίας, ως βασικές προϋποθέσεις ειρηνικής συνύπαρξης.

Οι απειλές για την ρωσική ασφάλεια έγκειται στον τομέα του πολιτισμού, και των ασαφών πνευματικών και ηθικών αξιών, με την εξασθένιση της ενότητας των πολυεθνικών πληθυσμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από ξένες πολιτιστικές και ενημερωτικές εκπομπές (συμπεριλαμβανομένης και της διανομής των προϊόντων χαμηλής ποιότητας της μαζικής κουλτούρας), την προώθηση της ανεκτικότητας και της βίας, την φυλετική, εθνική και θρησκευτική μισαλλοδοξία, καθώς και την μείωση του ρόλου της ρωσικής γλώσσας στον κόσμο.

Κάθε θρησκεία είναι ανεκτή στην χώρα αυτή εφόσον όμως δεν επιδιώκεται ο προσηλυτισμός και οποιαδήποτε μορφής βία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-nea-strathgikh-poutin-gia-thn-rwsia-epistrofh-se-paradoseis-kai-pneumatik#ixzz3wZ2pjvjz

Exit mobile version