Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας στυγνός νεοφιλελεύθερος στην υπηρεσία των διεθνών τοκογλύφων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας στυγνός νεοφιλελεύθερος στην υπηρεσία των διεθνών τοκογλύφων

Η εκλογή του ακραία φιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ σηματοδοτεί πολλές πολιτικές εξελίξεις, τις οποίες και θα διαπιστώσουμε σε βάθος χρόνου. Με μια πρώτη γρήγορη (αλλά όχι πρόχειρη) ματιά, αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι εξελέγη ως αρχικαρεκλάρχης της ΝΔ ο άνθρωπος που με δηλώσεις του υποστήριξε, κατά την διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, ότι θέλει να εκφράσει πολιτικά το «Ναι» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δηλαδή το 38,69% των Ελλήνων που συμμετείχαν σ΄αυτό.

Αυτό είναι σαφές τόσο για τον αποκλεισμό εκ μέρους του της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που ψήφισαν «Όχι» όσο και για την πλήρη ταύτισή του με τις δυνάμεις των εταίρων και των δανειστών. Έχει, επομένως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι στάση θα κρατήσει η ΝΔ από εδώ και πέρα σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. το Ασφαλιστικό, το οποίο θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες.

Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης; Θα ταυτιστεί με τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων; Μα τότε θα πρέπει να συνταχθεί στο πλευρό του Τσίπρα, στην προσπάθεια εφαρμογής του τρίτου (και πιο σκληρού μέχρι στιγμής) Μνημονίου που ψήφισε η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα παριστάνει, μήπως, κι αυτός τον αντιμνημονιακό, όπως έκανε με τα αλήστου μνήμης Ζάππεια ο προκάτοχός του Σαμαράς πριν «σοβαρευτεί» κι αυτός και γίνει πιστός σκύλος της Μέρκελ, για να φανεί ότι κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα;

Μοιάζει με κάτι μεταξύ θεατρικής επιθεώρησης και «κρύου ανεκδότου της ημέρας» ένα τέτοιο (απίθανο) σενάριο. Η διαμόρφωση εκ μέρους της μητσοτακικής ΝΔ μιας σκληρής και στυγνής φιλελεύθερης ατζέντας, όπως είναι το πιο πιθανό, θα δώσει χώρο για έναν «διαγωνισμό» για το ποιος από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκεται πιο κοντά στις εντολές του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Μπορεί ο Μητσοτάκης να κερδίσει ίσως από την πολιτική εξαΰλωση του μορφώματος του Θεοδωράκη, να διεμβολίσει μερικώς το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Φραπέδων, αλλά η πλήρης ταύτισή του με τις θέσεις των διεθνών τοκογλύφων θα του στοιχίσει ακριβά από την άλλη, χάνοντας μεγάλο μέρος από τους μέχρι τώρα ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι θα δουν την οριστική μετατροπή του κόμματός τους σε πολιτικό υπηρέτη των χρηματανθρώπων του εξωτερικού.

Όσο και αν τα συστημικά ΜΜΕ φτιάξουν μια εικόνα «αγιογραφίας», για ευνόητους λόγους, για τον νέο αρχικαρεκλάρχη της ΝΔ, τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι γι΄ αυτόν και το παρηκμασμένο κόμμα του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kuriakos-mhtsotakhs-enas-stugnos-fileleutheros-sthn-uphresia-twn-diethnwn-t#ixzz3x8OEE3W7

Exit mobile version