Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Ο Σύριζα κουκούλωσε τη λίστα Λαγκάρντ, οι Κύπριοι επέβαλαν φόρους 35 εκατ. ευρώ στους εμπλεκόμενους!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Ο Σύριζα κουκούλωσε τη λίστα Λαγκάρντ, οι Κύπριοι επέβαλαν φόρους 35 εκατ. ευρώ στους εμπλεκόμενους!

Απόλυτα εκτεθειμένη η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου από όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο αναφορικά με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Χ. Γεωργιάδη, έχουν συγκεντρωθεί 490 προφίλ συνδεμένων με την Κύπρο νομικών ή φυσικών προσώπων, μετά την πρώτη διερεύνηση και επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ. Τα 87 προφίλ δεν συνδέονται με κάποιο λογαριασμό και βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ τα 403 προφίλ αφορούν σε 361 λογαριασμούς, που φτάνουν μέχρι τα 827 εκατομμύρια. Όπως δήλωσε μάλιστα, μετά την παραλαβή της λίστας προχώρησε ταχύτατα σε τρεις ενέργειες: α) η κατάθεση της στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, β) η ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και γ) η επιβολή των πρώτων φορολογιών.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου έχει επιβάλλει φόρους στους εμπλεκόμενους ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Τι έχει γίνει όμως στην Ελλάδα, εις ότι αφορά τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ;

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έπραξε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κουκουλώσει το θέμα. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που την διαδέχτηκε, παρότι στις προεκλογικές της διακηρύξεις υποστήριζε πως θα φέρει το σκάνδαλο ενώπιον της Δικαιοσύνης, τηρεί σιγήν ιχθύος. Προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 μάλιστα, σε ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς υπουργός απαντούσε από βήματος Βουλής πως είναι πολύ δύσκολο να αξιοποιηθούν τα στοιχεία της λίστας!

Τόσο δύσκολο, ώστε στην Κύπρο επιβλήθηκαν ήδη τα πρώτα πρόστιμα και η φορολόγηση που ανέρχεται σε έσοδα 35 εκατομμυρίων ευρώ για το κυπριακό δημόσιο!

Καθίσταται σαφές, ότι το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ προστίθεται στα μεγάλα σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής περιόδου και μάλιστα την ίδια περίοδο κατά την οποία λαμβάνει χώρα μια πρωτοφανής οικονομική αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού. Οι δικαιολογίες περί δυσκολιών στην διερεύνηση των εμπλεκομένων είναι τόσο αστείες όσο και οι διακηρύξεις περί παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων από την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη.

Η διαφθορά συνεπώς, ζει και βασιλεύει, γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή παραμένει η μοναδική απειλή για το Καθεστώς της φαυλότητας και της σαπίλας!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skandalo-megatonwn-o-suriza-koukoulwse-th-lista-lagkarnt-oi-kuprioi-epebala#ixzz3x9nIrwJO

Exit mobile version