Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελείωσαν τα «φούμαρα» – Τσακαλώτος: Καλοδεχούμενο το ΔΝΤ και τα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού

Τελείωσαν τα «φούμαρα» - Τσακαλώτος: Καλοδεχούμενο το ΔΝΤ και τα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού

Η παλινωδία σχετικά με την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα συνεχίζεται. Επί ημερών της πρώτης, βραχείας διακυβερνήσεως Τσίπρα, η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι δήθεν «έδιωξε» το ΔΝΤ. Εν τέλει με την υπογραφή του μνημονίου της αριστεράς, το ΔΝΤ όχι μόνο παρέμεινε στα ελληνικά πράγματα, αλλά και ορίζει εν πολλοίς τα φορομπηχτικά μέτρα που θα πλήξουν τον Ελληνικό Λαό.

Προ ημερών, ο Τσίπρας με συνέντευξή του στους Financial Times είχε επαναφέρει το ζήτημα ότι «θα διώξει» το ΔΝΤ, λέγοντας ότι τον προβληματίζει «η μη εποικοδομητική στάση του Ταμείου σε δημοσιονομικά και οικονομικά ζητήματα» και υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αποχωρήσει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Είχαμε γράψει τότε ότι τα λεγόμενα του πρωθυπουργού προκαλούν θυμηδία, αφού ο Τσίπρας από την μία «γλείφει» τους αμερικανούς, ευχαριστώντας για την μεσολάβησή τους, προκειμένου να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, και από την άλλη «διώχνει» το ΔΝΤ που αποτελεί την προέκταση της αμερικανικής επιρροής.

Εν τέλει, η πολιτική μας εκτίμηση επιβεβαιώθηκε πλήρως, αφού λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η αξιολόγηση, ο Τσακαλώτος σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ξεκαθάρισε ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι συμφωνημένη. Αυτή είναι η δέσμευσή μας». Κοινώς, το ΔΝΤ όχι μόνο μένει, αλλά συνεχίζει και τις διεργασίες για τα νέα επαίσχυντα μέτρα που συντόμως θα πλήξουν τον Ελληνικό Λαό.

Το όλο δρώμενο με τα «πέρα δώθε» του ΔΝΤ είναι απλώς μία προπαγανδιστική εκστρατεία διεθνούς εμβέλειας, προκειμένου να εμφανιστεί μία μαγική εικόνα μίας κυβερνήσεως που δήθεν «μάχεται» την ίδια ώρα που εφαρμόζει τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/teleiwsan-ta-foumara-tsakalwtos-kalodechoumeno-to-dnt-kai-ta-metra-enantion#ixzz3xKDvfKde

Exit mobile version