Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επικοινωνιακά κόλπα κυβέρνησης – διεθνών τοκογλύφων: «Ζητήσαμε αγελάδα, μας φέραν γάτα»

Επικοινωνιακά κόλπα κυβέρνησης – διεθνών τοκογλύφων: «Ζητήσαμε αγελάδα, μας φέραν γάτα»

Είναι γνωστή η μακιαβελική τακτική σύμφωνα με την οποία ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο γίνεται δεκτό με ανακούφιση από τον Λαό, όταν προηγουμένως του έχει παρουσιαστεί μία πολύ δυσμενέστερη εκδοχή του. Αυτήν την τακτική φαίνεται ότι υιοθετούν από κοινού κυβέρνηση και διεθνείς τοκογλύφοι, προκειμένου να γίνει αποδεκτό το νέο ασφαλιστικό, το οποίο θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για εκατομμύρια επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ειδησεογραφία, οι «δανειστές» επέστρεψαν ως απαράδεκτη την πρόταση της κυβερνήσεως για το ασφαλιστικό, με την χαρακτηριστική φράση «ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα», αντικατοπτρίζοντας την έκταση των αλλαγών και των ύψος των περικοπών που επιθυμούν οι δανειστές στο ασφαλιστικό. Μέχρι τότε, ενώ η κυβέρνηση δείχνει ότι βιάζεται για να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση, οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν στέλνουν ακόμα το κουαρτέτο, αλλά μονάχα τα τεχνικά κλιμάκια.

Αυτό που φέρονται τα ζητάνε οι δανειστές και μάλλον είναι ήδη συμφωνημένο είναι οι περικοπές κύριων συντάξεων. Αυτό που θα γίνει είναι ότι στην πορεία θα εμφανιστούν υπέρογκες απαιτήσεις των δανειστών και εν τέλει η κυβέρνηση θα καταλήξει πάλι σε «έντιμο συμβιβασμό» ύστερα από «σκληρή διαπραγμάτευση». Η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι ότι το ασφαλιστικό στην ολότητά του έχει ήδη συμφωνηθεί και τώρα μένει μονάχα η επικοινωνιακή παρουσίασή του, ώστε να γίνει αποδεκτό από τον Λαό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epikoinwniaka-kolpa-kubernhshs-diethnwn-tokoglufwn-zhthsame-agelada-mas-fer#ixzz3xcgU54IT

Exit mobile version