Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σύριζα ενδυναμώνει τους τραπεζίτες με την προώθηση του πλαστικού χρήματος

Η δήλωση του υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό: « …ό,τι αναφέρεται στη φορολογική δήλωση ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας ή μέσω τραπέζης» δείχνει ότι η πρόθεση του υπουργείου οικονομικών να θεσπίσει για το 2016 αφορολόγητο όριο μόνο για όσες συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών είναι δεδομένη. Η δήλωση αφορά κάθε είδους δαπάνη που πραγματοποιείται, από αγορές σε σούπερ μάρκετ, λοιπές αγορές καταναλωτικών αγαθών, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενοίκια, μέχρι και ιατρικά έξοδα. Οι υπερασπιστές αυτού του μέτρου θα πουν ότι αυτό θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Είναι, όμως, τόσο απλό το θέμα; Από την στιγμή, μάλιστα, που  οι μεγάλες εταιρίες, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ είναι από πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατον να μην εκδώσουν απόδειξη; Γιατί λοιπόν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές; Μήπως αυτό γίνεται για να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο η παντοκρατορία των τραπεζών; Γιατί, όπως φαίνεται, το πλαστικό χρήμα, οι πληρωμές μέσω τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των τραπεζών, οι οποίες θα ελέγχουν σε ολοκληρωτικό βαθμό τις ζωές μας.

Έτσι, μετά το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, το οποίο δίνει παντοδύναμο ρόλο στις τράπεζες πάνω στα σπίτια των ιδιοκτητών, πολύ σύντομα αυτές θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερη ισχύ, καθώς το σύνολο του χρήματος θα διακινείται σχεδόν αποκλειστικά μέσω των τραπεζών, παρέχοντας τους επιπλέον ρευστότητα και ολοκληρωτικό έλεγχο στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων.

Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα επιπλέον κέρδη που θα αποφέρει στις τράπεζες η καταχρηστική και ληστρική πρακτική τους να κρατάνε προμήθεια για κάθε τέτοιου είδους συναλλαγή, η οποία στα σημερινά δεδομένα φτάνει μέχρι το 3,5% της συνολικής του αξίας, καθιστώντας τες ακριβότερες τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους μαγαζάτορες, που θα υποχρεωθούν να εκχωρούν στις τράπεζες το παραπάνω ποσοστό των εισπράξεων τους. Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ευεργέτη και καλύτερο σύμμαχο των τραπεζών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriza-sto-pleuro-twn-trapezwn-diamesou-tou-plastikou-chrhmatos#ixzz3xdmNcW12

Exit mobile version