Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ανθέλληνες καταστρέφουν την Παιδεία: Ζητούν κατάργηση των Θρησκευτικών, της εθνικής συνείδησης και της λέξης “Έλληνας”

Οι ανθέλληνες καταστρέφουν την Παιδεία: Ζητούν κατάργηση των Θρησκευτικών, της εθνικής συνείδησης και της λέξης “Έλληνας”

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο να δίνει «μπόι» στον κάθε… πικραμένο και να τον αναγορεύει σε ισότιμο συνομιλητή του, προσδίδοντάς του θεσμικές αρμοδιότητες, καλά κρατεί.

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά: “Σάλο έχουν προκαλέσει οι προτάσεις της ομάδας Reform Education Now (REN), η οποία αποτελείται από έξι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ (εύλογα) ερωτήματα δημιουργεί και η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να δώσει βήμα στα μέλη της προσκαλώντας τα να παρουσιάσουν τις θέσεις του στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία. Η ομάδα REN θα συμμετάσχει στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Τα μέλη της REN, μεταξύ άλλων, προτείνουν την κατάργηση ή τη μετατροπή των ΤΕΙ σε επαγγελματικές σχολές, ανοιχτά σχολεία έως τις 9 το βράδυ αλλά και τα Σαββατοκύριακα και… αντικατάσταση της λέξης «Έλληνες» στο Σύνταγμα με την έκφραση «μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδος».

Τα μέλη της ομάδας REN «τα βάζουν» και με τη θρησκεία, προτείνοντας να αντικατασταθεί η «εθνική και θρησκευτική συνείδηση» από τη φράση «καλλιέργεια ανθρωπιστικής δημοκρατικής και κοινωνικής συνείδησης». Ζητούν, ακόμα, τη θέση των Θρησκευτικών να πάρει το μάθημα Ηθική και Φιλοσοφία, ενώ στο στόχαστρό τους μπαίνει και η πρωινή προσευχή, για την οποία δηλώνουν ότι «είναι αρμοδιότητα της κάθε σχολικής κοινότητας».

Σύμφωνα με την ομάδα REN, η συμμετοχή των σχολείων στις παρελάσεις θα πρέπει να πραγματοποιείται ύστερα από απόφαση της μαθητικής κοινότητας, ενώ τα σχολεία θα πρέπει να μένουν ανοιχτά καθημερινά έως τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, «ώστε να εξυπηρετήσουν μαθητές, καθηγητές ή απλούς πολίτες, υπό την επίβλεψη σχολικού φύλακα».”

Αναμφίβολα, πολύ «προχωρημένες» απόψεις, οι οποίες σ’ άλλες εποχές μπορεί να προκαλούσαν απλώς τον γέλωτα, σήμερα όμως, με την επιβολή του εθνομηδενισμού ως επίσημης κυβερνητικής πολιτικής, αποτελούν κυρίαρχη κατάσταση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσο διάστημα μείνει ακόμη στην εξουσία θα προσπαθήσει να αφήσει ως μόνιμο φαινόμενο καθετί που αποσκοπεί στην εθνική αποδόμηση της Χώρας.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτές οι αντεθνικές προτάσεις των φοιτητών της REN μπορεί να προέρχονται από τον διεθνισμό της αριστεράς, αλλά θα μπορούσαν άνετα να προσυπογραφούν και από τον κοσμοπολιτισμό του φιλελευθερισμού. Γι’ αυτό άλλωστε, η ΝΔ μόνο αρνητικά δεν πρόκειται να δει το όλο ζήτημα, καθώς η ολοκληρωτική φιλελευθεροποίησή της σε εθνικά και κοινωνικά ζητήματα  συνάδει με την επικρότηση τέτοιων απαράδεκτων θέσεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-upourgeio-paideias-dinei-jana-bhma-se-anthellhnikes-apopseis#ixzz3xizbiiU0

Exit mobile version