Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Σπάρτη, Καλαμάτα, Αθήνα

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 η Τοπική Οργάνωση Σπάρτης πραγματοποίησε την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας στα γραφεία της, παρουσία πλήθους υποστηρικτών και φίλων της Χρυσής Αυγής από την Λακωνία. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Λάμπρος Φουντούλης μετά της συζύγου και της κόρης του προσθέτοντας πέρα από τιμή, και συγκίνηση στο όλο κλίμα της εκδήλωσης.

Το παρόν έδωσε και ο συναγωνιστής γραμματέας της τοπικής Μάνης Βασίλης Μπουτεράκος συνοδευόμενος από την οικογένεια του και κλιμάκιο συναγωνιστών. Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Τ.Ο. Σπάρτης Χρήστος Κατράκης ευχαριστώντας όλους τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την Χρυσή Αυγή και αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στις πρόσφατες τοπικές πολιτικές εξελίξεις έδωσε τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό στον γραμματέα της Τ.Ο. Μάνης.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο ευρωβουλευτής μας ο όποιος έκανε την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε για το κίνημα μας χαρακτηρίζοντας την ως μια χρόνια ανασυγκρότησης, αλλά και το νέο έτος ως μια χρόνια αντεπίθεσης.

Κατόπιν ο γραμματέας της Σπάρτης έκοψε την Βασιλόπιτα και βράβευσε τον τυχερό του φλουριού με το νέο βιβλίο του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ”Πολιτικό Ημερολόγιο Φυλακής”.

Η τοπική Σπάρτης θέλοντας να ευχαριστήσει την προσφορά του κυρίου Φουντούλη στον αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου δίνοντας έναν Ήρωα γιο και τώρα τον εαυτό του, του πρόσφερε ένα χειροποίητο κομπολόι από κουκούτσια ελιάς αιώνιο σύμβολο της Λακωνικής γης και ένα αγαλματίδιο Σπαρτιάτη πολεμιστή όπως ήταν και ο γιος του Γιώργος Φουντούλης.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ευχές για μια ακόμα πιο αγωνιστική χρόνια για το 2016 και ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό μας ύμνο και φυσικά τον ύμνο του Κινήματος μας.

Ομιλία του Ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη στην Τ.Ο. Σπάρτης

Με μεγάλη προσέλευση συναγωνιστών φίλων και υποστηρικτών πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας στην Τ.Ο. Καλαμάτας το Σάββατο 16/1/2015. Ο συναγωνιστής Γεώργιος Γιαννακόπουλος Γραμματέας της Τ.Ο. Καλαμάτας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλή χρονιά, καλούς αγώνες και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες της Τ.Ο. για τους αγώνες που δίνουν καθημερινά για Πατρίδα Πίστη Ελευθερία.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μοναχικό αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από την ώρα που εκπροσωπείται στη Βουλή το 2012.Κατηγόρησε τη κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα ότι δεν ασχολούνται  με τα εθνικά θέματα και κατήγγειλε ότι ετοιμάζεται ένα ακόμα ξεπούλημα της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο συναγωνιστής Δημήτρης Αδαμόπουλος πραγματοποίησε την κοπή της πίτας και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και δήλωσε πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Καλαμάτα είναι ένα ισχυρό προπύργιο του Εθνικισμού.

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του συναγωνιστή Α.Σ. με θέμα: “Η έννοια της προσωπικότητας στην Εθνικιστική κοσμοθέαση”. Ο συναγωνιστής ανέφερε πως η Προσωπικότητα υπό τον Εθνικισμό γίνεται αντιληπτή ως η συνισταμένη έμφυτων δυναμικών οι οποίες καλλιεργούνται και διοχετεύονται σε συνάρτηση με το περιβάλλον(κοινότητα-έθνος-πολιτισμός) ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ισορροπία ατομικής εκδήλωσης και ενταύθα κοινωνικού σφρίγους.

Έτσι η Προσωπικότητα εκτείνεται χρονικά εμπνεόμενη από το προσωπικό παρελθόν και εκτείνεται σε ζωτικές μορφές στο μέλλον και στο χώρο διαμορφώνεται μέσα από το βιολογικό πλαίσιο το οποίο καλείται να δράσει το άτομο (οικογένεια – κοινότητα – πατρίδα). Έτσι, συνειδητοποιώντας της δυναμικές του και τις κλήσεις του το άτομο αυτοκατατάσσεται στο χώρο που του ανήκει και μπορεί να ξεδιπλωθεί ελεύθερα κατά το μέτρο του δυνατού. Κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται στην ατομοκεντρική κοσμοθεώρηση, όπου στις ύστατες και σύγχρονες μορφές της καλεί το άτομο να εκφράσει το “αυθεντικό εγώ”, ένα εγώ που όμως πρέπει πάντα να στέκει εχθρικά με την κοινωνία (ειδάλλως θεωρείται θύμα της λεγόμενης ετερονομίας, δηλαδή της κοινωνικής καταπίεσης).
Έτσι προάγοντας έναν ατομισμό κεντρομόλου υφής, εξαπολύονται στοιχειακές φυγόκεντρες δυνάμεις εντός της πολιτικής κοινότητας με άμεσο αποτέλεσμα τον κίνδυνο την αυτοδιάλυση της, όπου μόνη δυνατή λύση είναι η άμεση έξωθεν επέμβαση προς αποφυγή αυτού του αποτελέσματος. Έτσι, στην πράξη υπάρχει και μεν εσωτερική βλάβη στην προσωπικότητα μέσω της διαβολής της ποιότητας, και έξωθεν καταπίεση μιας και υπάρχει χρεία περιορισμού της εκδήλωσής της στο κοινωνικό χώρο ώστε αυτός να μπορεί να λειτουργεί άρτια.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn388#ixzz3xmBxn8vZ

Exit mobile version