Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκάλυψη της εφημερίδας “Εμπρός”: Έτσι έκλεψαν και κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό

Αποκάλυψη της εφημερίδας “Εμπρός”: Έτσι έκλεψαν και κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό

Το κύριο άρθρο της Εθνικής εφημερίδας “Εμπρός”

17 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά χρέους άλλων χωρών της Ευρωζώνης!

Με διαδικασίες – εξπρές, κάτω από ένα πέπλο μυστικότη­τας και την ένοχη σιωπή των συστημικών μέσων ενημέρω­σης και του συνόλου των Ελλήνων βουλευτών, η Τράπεζα της Ελλάδας διέθεσε 17 δισ. ευρώ για την αγορά χρέους άλλων χωρών της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο σημείο αυτό, κι αυτό είναι το παρά­δοξο για την ενέργεια στην οποία προέβη εν κρυπτώ η ΤτΕ, πρέπει να επισημανθεί ό­τι η χώρα μας έχει εξαιρεθεί από το συ­γκεκριμένο πρόγραμμα. Επομένως, η κίνηση του επικεφαλής της και αρχιτέκτονα της εφαρμογής του δεύτε­ρου λαοκτόνου μνημονίου, Γιάννη Στουρνάρα, κρίνεται εκ πρώτης όψεως ανεξήγη­τη, αφού η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρα­κτικό και ουσιαστικό όφελος.

Εκτός αν υπαγορεύτηκε από το ιερατείο των Βρυξελλών, κάτι που φαίνεται πολύ πι­θανό, στην προσπάθεια περαιτέρω στραγ­γαλισμού κάθε διαθέσιμου πόρου της εθνικής οικονομίας, που θα οδηγήσει στην παντελή έλλειψη ρευστότητας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να σώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να βάλουν τέλος στα σχέδια για αύξηση των εισφορών και γενναίων περι­κοπών στις συντάξιμες αποδοχές.

Σε απλά Ελληνικά, θα ήταν δυνατόν με μια «ένεση» της τάξεως μερικών δισ. ευ­ρώ να «θωρακισθεί» το ασφαλιστικό σύ­στημα για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν υποστεί τεράστιες ζημι­ές από το λεγόμενο PSI και την αρπαγή των αποθεματικών τους. Μην ξεχνάμε ότι η κτιριακή περιουσία των συγκεκριμένων οργανισμών ανέρχεται σε αρκετά δισ. ευρώ και θα ήταν εφικτή η τιτλοποίησή τους σε ομόλογα με ρήτρα ακι­νήτων. Για όσους δεν το γνωρίζουν, απαιτείται η αγορά ομολόγων ύψους 1,4 δισ. ευρώ για την συνέχιση της βιωσιμότητας των ταμείων, ποσό που κάλλιστα θα μπορού­σε να καλύψει η ΤτΕ, αφού πρόκειται για αξιόχρεα ομόλογα.

Και βέβαια το ερώτημα που προκύπτει και πρέπει να απασχολήσει και την Ελληνι­κή Δικαιοσύνη είναι «γιατί ο Στουρνάρας αγόρασε μέρος του χρέους άλλων κρατών – μελών της Ευρωζώνης από την στιγμή που η χώρα μας έχει βγει πραξικοπηματι­κά εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας, ενώ θα έπρεπε να ήταν η πρώτη στην σχε­τική λίστα δημοσιονομικής ανακούφισης;».

Οι ευθύνες του ‘Ελληνα κεντρικού τραπε­ζίτη είναι τεράστιες, αφού θα μπορούσε, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, να απαιτή­σει να αφαιρεθούν τα χρήματα αυτού α­πό το συνολικό χρέος της χώρας μας. Και το κυριότερο, που πρέπει να απαντη­θεί και μάλιστα άμεσα, είναι «αν ο πρόε­δρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι γνώριζε την διάθεση των 17 δισ. ευρώ από την ΤτΕ, για ένα πρό­γραμμα που δεν αποφέρει το παραμικρό όφελος στην Ελλάδα;».

Ο προβληματισμός εντείνεται κι από το γεγονός ότι ενώ εδώ και χρόνια όλοι μιλού­σαν για απουσία διαθέσιμων κεφαλαίων από το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστη­μα και δη την Κεντρική Τράπεζά του, πώς βρέθηκαν ξαφνικά 17 δισ. ευρώ για να σώσουμε τις οικονομίες άλλων κρατών;

Παράλληλα, πρέπει να κληθούν Ντράγκι – Στουρνάρας να εξηγήσουν τα χρέη ποιών χωρών αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδας, τι είδους ομόλογα αφορούν και εν τέλει από ποιές πηγές χρηματοδότησης, βρέθηκε το συγκεκριμένο ιλιγγιώδες ποσό;

Το οξύμωρο είναι ότι παρότι εξαιρεθή­καμε από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, προβήκαμε σε αυτή την αγορά που αποκάλυψε άθελά του ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Μουρμού­ρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτού­του Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμαν­λής».

Γ. ΦΡΑΓΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-ths-efhmeridas-empros-pws-eklepsan-kai-koroidepsan-ton-ellhniko#ixzz3xnb1z29J

Exit mobile version