Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραδίδει γη και ύδωρ ο Ανα(ν)στασιάδης: Προτείνει για επίσημη γλώσσα την τουρκική!

Παραδίδει γη και ύδωρ ο Ανα(ν)στασιάδης: Προτείνει για επίσημη γλώσσα την τουρκική!

Κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να δικαιολογήσει το παρατσούκλι του «Ανα(ν)στασιάδης» ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό, ο Αναστασιάδης έδωσε εντολή ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ζητήσει από την Ε.Ε. να γίνουν επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα… τουρκικά! Η δικαιολογία είναι ότι πρόκειται για μία από τις δύο επίσημες γλώσσες του κυπριακού κράτους.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Χαβαντίς», η οποία ισχυρίζεται ότι ο Αναστασιάδης ενημέρωσε για την ενδοτική του πρωτοβουλία και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην τελευταία συνάντησή τους στο πλαίσιο των συνομιλιών. Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, πρόκειται για «μια κίνηση καλής θέλησης από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Υποστηρίζει επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως έτσι θα συμβάλει θετικά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Μάλιστα με εντολή του Προέδρου Αναστασιάδη οι γραφειοκράτες μελετούν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υπάρξει σύντομα σχετικό αίτημα προς την Ε.Ε., όπως επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο «δώρο» στην Τουρκία, η οποία έχει ζητήσει επανειλημμένα να γίνουν τα τουρκικά επίσημη γλώσσα της Ε.Ε., ενώ ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταφέρει αυτό το αίτημα σε κάθε συνομιλία του με Ευρωπαίους.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε αυτομάτως μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα, αφού σχεδόν αμέσως οι φιλοτουρκικές οργανώσεις (και άλλοι πρόθυμοι) θα ζητούσαν να διδάσκονται στη Θράκη επισήμως (ακόμα και ως πρώτη γλώσσα) τα τουρκικά, επικαλούμενοι την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα, είναι βέβαιο ότι το DEB θα έκανε… πάρτι με μια τέτοια εξέλιξη. Όλα αυτά όμως ουδόλως απασχολούν τον Ανα(ν)στασιάδη. Αυτό το οποίο τον απασχολεί είναι να προβαίνει σε απαράδεκτες σκηνές αβροφροσύνης με εκπροσώπους των τούρκων και να χαριεντίζεται μαζί τους, την ίδια στιγμή που η τουρκική κατοχή της Κύπρου συνεχίζεται και έρχονται στο φως συνεχώς νέα στοιχεία για την τραγική μοίρα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας το καλοκαίρι του 1974.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-proklhsh-ananstasiadh.-proteinei-gia-epishmh-glwssa-sthn-e.e.-thn-tourk#ixzz3xngRNBFo

Exit mobile version