Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη άραγε τον Κούλη για την ψήφο του στο ανώμαλο σύμφωνο συμβίωσης;

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη άραγε τον Κούλη για την ψήφο του στο ανώμαλο σύμφωνο συμβίωσης;

Δεν είναι δυνατόν να μείνει πολιτικά ασχολίαστη η χθεσινή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου με τον νέο αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδίως, μάλιστα, όταν το περιεχόμενο των δηλώσεων του Μητσοτάκη είναι ασαφές ως προς τις απόψεις και τις προτάσεις της ΝΔ για θρησκευτικά και εκκλησιαστικά ζητήματα.

Ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να επισκεφθώ, σήμερα, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Να του ζητήσω την ευλογία του και την ευχή του για το δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνω. Έχω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και εκτίμηση, όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά και στο εξαιρετικά πλούσιο κοινωνικό του έργο, το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Και επειδή στον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση, θα προσβλέπω Μακαριώτατε σε μια εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος».

Από την άλλη, ο Αρχιεπίσκοπος στις δηλώσεις του τόνισε ότι: «Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τη χαρά μου, διότι με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντώμεθα  πλέον υπό τη νέα ιδιότητά του, σαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και έτσι η συζήτησή μας, που είχε γίνει άλλοτε, πάλι επαναλήφθηκε σήμερα, αλλά είναι πιο επίσημη, είναι πιο ουσιαστική. Διότι – όπως ο ίδιος τόνισε –  αντιλαμβάνεται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που του έβαλαν στους ώμους του οι Έλληνες ψηφοφόροι».

Ελπίζουμε η συνάντηση που έγινε να συμπεριέλαβε και την πρόσφατη άποψη του Μητσοτάκη να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Επίσης, ελπίζουμε ο Αρχιεπίσκοπος να ρώτησε τον Μητσοτάκη ποια θέση θα έχει το κόμμα του για την καύση των νεκρών όσο και για το ζήτημα του χωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία.

Έχοντας υπ’ όψιν τις πολύ σκληρές φιλελεύθερες θέσεις που διέπουν τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, οι υποθετικές απαντήσεις του σίγουρα δεν θα άφηναν ικανοποιημένο τον Αρχιεπίσκοπο. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι είδους «εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση» μπορεί να έχει η Εκκλησία με ένα κόμμα του οποίου η αλλαγή ηγεσίας οδηγεί με κάθε επισημότητα στην απαξίωση της Εκκλησίας ως απαραίτητου συστατικού του Ελληνικού Κράτους, την υπεροχή των ατομικών δικαιωμάτων έναντι της ευσεβούς θρησκευτικής παράδοσης, τον κοσμοπολιτισμό και την κεκαλυμμένη αθεΐα;

Η μόνη πολιτική δύναμη η οποία αναγνωρίζει την Ορθοδοξία ως αναντικατάστατη Αξία του Ελληνισμού είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunanthsh-tou-mhtsotakh-me-ton-archiepiskopo.-na-upothesoume-oti-ton-sunech#ixzz3xoYrCfu1

Exit mobile version