Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανυπεράσπιστη η χώρα απέναντι στην έξαρση της φονικής γρίπης Η1Ν1

Η πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της υγείας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει δυστυχώς άμεσες συνέπειες στο μέλλον των Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα, ο πανδημικός ιός Η1Ν1 έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην χώρα, με αρκετούς πολίτες να έχουν προσβληθεί από την επικίνδυνη γρίπη, όπου  κάποιοι εξ αυτών υπέκυψαν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες καθώς και ιατρικούς συλλόγους και σωματεία, οι παράγοντες οι οποίοι πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού, δεν είναι τόσο οι καιρικές συνθήκες ή  η προσωπική υγιεινή των πολιτών, αλλά η θωράκιση της χώρας, με οργανωμένες δομές και υπηρεσίες υγείας και με την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών. Σε αυτούς τους τομείς, για ακόμη μια φορά οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας εμφανίζονται απροετοίμαστοι, δίχως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης και χωρίς να ενδιαφέρονται για την χάραξη μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής. Αντιθέτως, όπως σε κάθε ζήτημα, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση επιλέγουν πρόχειρες και ευκαιριακές λύσεις.

Από την μία πλευρά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση, με νοσοκομεία και κέντρα υγείας που υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης του αναγκαίου εξοπλισμού και κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη λίστα αναμονής που εντοπίζεται σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία όσον αφορά τις κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι λίστες αναμονής, 200 κρεβάτια ΜΕΘ , αν και πλήρως εξοπλισμένα, παραμένουν κλειστά. Από την άλλη πλευρά, στο τμήμα της ενημέρωσης, είναι ενδεικτικό το ότι φέτος απουσίασαν εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με συνέπεια η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πολιτική που ακολουθείται από το αρμόδιο υπουργείο, αντικατοπτρίζει την γενικότερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζεται από αδιαφορία, έλλειψη οργάνωσης και προνοητικότητας και προχειρότητα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anuperaspisth-h-chwra-apenanti-sthn-ejarsh-ths-fonikhs-griphs-h1n1#ixzz3xsffBt2I

Exit mobile version