Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γ. Σαχινίδης: Η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων συνάπτει συμφωνίες που θίγουν τα εθνικά συμφέροντα – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Σε ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο βουλευτής Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, τόνισε ότι ενώ η εξωτερική πολιτική της χώρας οφείλει να στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει να κινείται προς την αντίθετη πλευρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν για θαλάσσιες μεταφορές, όπου το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά, έστω και καθυστερημένα, γίνεται αναφορά για αλλαγή της υπάρχουσας σχετικής νομοθεσίας, όσον αφορά την είσοδο, παραμονή και αναχώρηση των “μεταναστών”.

Ουσιαστικά, στο σύνολο της αυτή η συμφωνία κρίνεται επισφαλής και αβέβαιη, καθώς είναι γνωστή η γενικότερη εξωτερική πολιτική του εταίρου, του κράτους του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ουκ ολίγες φορές έχει ταχθεί με τα συμφέροντα της Τουρκίας, σε πολλές κρίσιμες περιστάσεις, με συνέπεια η ενδεχόμενη συνεργασία να αποβεί εξαιρετικά αρνητική για τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/g.-sachinidhs-h-kubernhsh-twn-tsiprokammenwn-sunaptei-sumfwnies-pou-thigoun#ixzz3xsgLP81Z

Exit mobile version