Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άγεται και φέρεται η εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα από τις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων

Άγεται και φέρεται η εθελόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα από τις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων

Ο Τσίπρας και το επιτελείο του δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιζητούν προπαγανδιστικά κόλπα, προκειμένου να εξαπατήσουν για πολλοστή φορά τον Ελληνικό Λαό.

Κόλπα τα οποία όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτουν πανικό και απόγνωση. Έτσι, έβαλαν τον Τσακαλώτο να δώσει πριν λίγες μέρες συνέντευξη τύπου (βάζοντας μάλιστα, δίπλα του και την κυβερνητική εκπρόσωπο Γεροβασίλη να τσεκάρει αν θα τα πει καλά) για να καλέσει το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να πει αν όσα κυκλοφορούν για το Ασφαλιστικό είναι δικές του διαρροές. Και βέβαια, το ΔΝΤ «άδειασε» τον Τσακαλώτο (έστω και με κομψό τρόπο), βάζοντας τον επί του Τύπου εκπρόσωπο του να δηλώσει ότι «συνεχίζει να αξιολογεί την ελληνική πρόταση για το Ασφαλιστικό».

Ούτε λέξη παραπάνω, καθώς το ΔΝΤ αρνήθηκε να παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης, κάνοντας κάποια δήλωση διάψευσης των διαρροών, τις οποίες αυτοί θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν προπαγανδιστικά. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κυβερνητική προπαγάνδα για «σκληρή διαπραγμάτευση» με το «κακό» ΔΝΤ,  το οποίο θέλει να κάνει ακόμα χειρότερο το σχέδιο Κατρούγκαλου, έπεσε στο κενό. Ακόμα και στην προπαγανδιστικά ωραιοποιημένη του μορφή το σχέδιο Κατρούγκαλου έχει γίνει λαομίσητο, με αποτέλεσμα η κυβερνητική προπαγάνδα να είναι άνευ αντικειμένου και στο Μαξίμου να μεγαλώνει ο πανικός, καθώς σκέφτονται ότι όπου να ναι πρέπει να βγάλουν από το συρτάρι το πραγματικό νομοσχέδιο και να προσπαθήσουν να το ψηφίσουν στη Βουλή.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι, με το τρίτο Μνημόνιο εξασφαλισμένο, αδιαφορούν για την τύχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως άλλωστε αδιαφόρησαν για την τύχη της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί επιμένουν στην εφαρμογή των συμφωνημένων, αφήνοντας στο εγχώριο πολιτικό σύστημα να βρει το καταλληλότερο κυβερνητικό σχήμα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ανεξαρτήτως αν αυτό θα προκύψει μέσω νέων εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ      

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ermaio-twn-diethnwn-tokoglufwn-h-kubernhsh#ixzz3yLqolNsG

Exit mobile version