Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση λόγω του Ασφαλιστικού. Γι΄ αυτό και ψάχνει εναγωνίως συνενόχους τόσο στο θέατρο της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές όσο και στην ψήφιση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου. Προσπαθεί, λοιπόν, να δημιουργήσει κλίμα ευρύτερης συστράτευσης, η οποία θα βοηθήσει στο μάντρωμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας και το επιτελείο του γνωρίζουν πολύ καλά τα ανοσιουργήματα που εμπεριέχονται στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και γι΄ αυτό φοβούνται ότι κάποιοι συριζαίοι βουλευτές δεν θα αντέξουν την λαϊκή αγανάκτηση και οργή, η οποία ολοένα και φουντώνει, με αποκορύφωμα την στιγμή που θα δημοσιοποιηθεί επίσημα το νομοσχέδιο και λάβει τέλος η προπαγανδιστική απάτη της «σκληρής διαπραγμάτευσης».
Επομένως, το ερώτημα οικουμενική κυβέρνηση ή εκλογές έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ακόμα και αν οριακά ψηφιστεί το Ασφαλιστικό, με απώλειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα θα παραμείνει. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα αρχίσει να καταρρέει, όπως άλλωστε συνέβη με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις όταν αυτές περνούσαν μια δύσκολη καμπή.
Ας δούμε την εικόνα που υπάρχει αυτήν την στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και ερμήνευσε το εκλογικό αποτέλεσμα σαν επιβεβαίωση της υπογραφής του τρίτου Μνημονίου, παριστάνοντας ότι δεν έβλεπε την ηχηρή αποδοκιμασία της αποχής. Μόλις τέσσερις μήνες μετά βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πρώτες λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες στήνουν μπλόκα, οι μισθωτοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας να δουν τι ακριβώς τους επιφυλάσσει το νέο Ασφαλιστικό, οι συνταξιούχοι βγήκαν στον δρόμο για τις νέες περικοπές που τους ετοιμάζουν, το ίδιο κάνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εμποροβιοτέχνες επίσης.
Επομένως, η αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει ήδη αρχίσει. Κι αυτό συνιστά μείζον πρόβλημα όχι μόνο για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το εγχώριο σύστημα και τους διεθνείς τοκογλύφους. Πρέπει, λοιπόν, να ετοιμάσουν γρήγορα μια εναλλακτική λύση. Κι αυτό σημαίνει μια οικουμενική κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει σε πιο οργανωμένη κλίμακα αυτό που όλες οι μνημονιακές δυνάμεις ψήφισαν το περασμένο καλοκαίρι.
Το ζήτημα είναι αν αυτή η οικουμενική κυβέρνηση προκύψει από τη νυν σύσταση της Βουλής ή μετά από νέα εκλογική διαδικασία, η οποία θα «νομιμοποιήσει» και θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την δημιουργία αυτού του οικουμενικού κυβερνητικού σχήματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/olotachws-pros-ton-schhmatismo-oikoumenikhs-kubernhshs#ixzz3yaWPDnrJ