Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εγκλωβισμένος και φοβισμένος ο Ερντογάν: Λεονταρισμοί και απειλές για να ζητήσει συνάντηση με τον Πούτιν

Εγκλωβισμένος και φοβισμένος ο Ερντογάν: Λεονταρισμοί και απειλές για να ζητήσει συνάντηση με τον Πούτιν

Τους λεονταρισμούς ξεκίνησε και πάλι ο Ερντογάν. Όπως δηλώθηκε υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά γεγονός που οδήγησε τον τούρκο πρόεδρο να εκφράσει την δυσφορία του, λέγοντας:

«Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη. Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ’ ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό».

Τι συνέβη και ο τούρκος πρόεδρος προβαίνει σε προειδοποιήσεις και λεονταρισμούς, ενώ λίγο καιρό πριν με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ είχε προχωρήσει σε κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού; Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι τούρκοι ζήτησαν άδεια από τους αμερικανούς για να προχωρήσουν και πάλι σε κατάρριψη, όμως αυτή η άδεια δεν δόθηκε ποτέ.

Τι άλλαξε, άραγε, και τόσο οι τούρκοι, όσο και οι αμερικανοί δεν αποτόλμησαν μία δεύτερη επιθετική ενέργεια έναντι των Ρώσων; Πολύ απλά, το μαχητικό αυτή τη φορά συνοδευόταν από τέσσερα Su – 30SM γεγονός που έτσι και αλλιώς θα έκανε την κατάρριψή του πιο δύσκολη. Ακόμα χειρότερα, στην περιοχή πλέον έχουν αναπτυχθεί συστοιχίες S – 400, γεγονός που καθιστούσε την όλη υπόθεση μία «παγίδα θανάτου» για τους τούρκους πιλότους που θα επιχειρούσαν.

Ουσιαστικά αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή και από τις δύο πλευρές είναι μία απόπειρα να νικήσουν στο blame game ενός επερχόμενου πολέμουΗ κατάσταση βαίνει ολοταχώς προς ανάφλεξη, αφού οι τούρκοι δεν ανέχονται τις ρωσικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών και από την άλλη οι Ρώσοι θέλουν ειλικρινώς να εκμηδενίσουν τους «τρελούς του Αλλάχ» στην περιοχή, ενώ σίγουρα εμπλέκονται και στην αναζωπύρωση του κουρδικού εντός της Τουρκίας.

Οι Ρώσοι, λοιπόν, θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο στην Τουρκία ώστε να μην υπάρξει παρέμβαση του ΝΑΤΟ. Από την άλλη οι τούρκοι επιθυμούν να ρίξουν τους τόνους, προτείνοντας συναντήσεις, ενώ από την άλλη προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενη εμπλοκή. Το ΝΑΤΟ με τη σειρά του είναι παντελώς ανέτοιμο την παρούσα περίοδο να αναμετρηθεί ευθέως με τους Ρώσους, ευελπιστώντας περισσότερο σε κινήσεις δολιοφθοράς και παρακρατικής δράσεως ΜΚΟ, γεγονός που είναιν δύσκολο να επιτευχθεί, αφού ο Πούτιν έχει φροντίσει να αποδυναμώσει τα αμερικανικά δίκτυα στο έδαφός του.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egklwbismenos-kai-fobismenos-o-erntogan-leontarismoi-kai-apeiles-gia-na-zht#ixzz3yvFXlVGo

Exit mobile version