Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η συριζαίικη μνημονιακή διαχείριση

Η συριζαίικη μνημονιακή διαχείριση

Είναι ολοφάνερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια συνειδητή συνιστώσα του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος. Είναι πολλά εκείνα τα παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σε πρόσφατη συνάντηση, που είχε ο Τσίπρας σχετικά με το καυτό ζήτημα του Ασφαλιστικού, δήλωσε ότι «πρέπει  να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις, μηδενός εξαιρουμένου», για να προσθέσει στην συνέχεια ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι «οι προηγούμενοι πήραν κάποιες αποφάσεις επειδή το θέλανε, αλλά υπό την πίεση των αναγκών της χώρας».

Όσοι τυχόν αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να είπε τέτοια πράγματα, δικαιώνοντας την αντιασφαλιστική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν όχι τι γράφει το Μνημόνιο, αλλά τι έγραψε ο ίδιος ο Τσίπρας, στη 13σέλιδη πρόταση που έστειλε στους δανειστές στις 22 Ιουνίου 2015. Έγραψε τότε ότι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι ήταν σωστοί αλλά ανεπαρκείς!

Επομένως, είναι απολύτως αναμενόμενο να είπε ο Τσίπρας στους συνομιλητές του πως κατανοεί ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν  από ανάγκη διάφορες αντιασφαλιστικές  ρυθμίσεις, κάνοντας έμμεσα και την «αυτοκριτική» του, όταν μίλησε για τις αγκυλώσεις όλων. Γιατί, τότε, η ενόχληση που άφησε να διαφανεί το προπαγανδιστικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά τις πρόσφατες σχετικά δηλώσεις  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Νάσου Αθανασίου; Ως γνωστόν, ο Αθανασίου είχε δηλώσει ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σημίτη το 2000 έπρεπε να προχωρήσει, ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη από τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό, Γιαννίτση για την επίθεση που δέχτηκαν!

Επί της ουσίας, ο Αθανασίου δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που είπε ο Τσίπρας στους συνομιλητές του, απ’ αυτό δηλαδή που είναι καταγεγραμμένο και στο τρίτο Μνημόνιο και στο κείμενο το οποίο πριν το Μνημόνιο είχε στείλει ο Τσίπρας στους δανειστές. Το σχέδιο Γιαννίτση ήταν πολύ πιο ήπιο από το σχέδιο Κατρούγκαλου, αλλά το… λάθος του Αθανασίου είναι ότι βγήκε να πει κάτι απ’ αυτά που στην πολιτική «γίνονται αλλά δεν λέγονται».

Το ίδιο, επίσης, συνέβη και με τον έτερο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, ο οποίος επίσης δυσαρέστησε το κυβερνητικό επιτελείο, γιατί βγήκε με κυνισμό αριστερού τύπου και είπε ότι μετά από έντεκα μειώσεις στις συντάξεις δεν θα έπρεπε να «χαλάσει» την αντιπολίτευση η δωδέκατη μείωση, αλλά να την ψηφίσει κι αυτή, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την φορά! Ο προπαγανδιστικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος, όσο και αισχρά χυδαίος. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγαίνουν και να υποστηρίζουν, μαζί με τον Κατρούγκαλο, ότι όχι μόνο δεν μειώνονται οι συντάξεις, αλλά αντιθέτως χαράζεται προοπτική αύξησής τους.

Όταν κάποιοι βουλευτές του μπερδεύονται και βγαίνουν απ’ αυτόν τον σχεδιασμό, αποκαλύπτοντας με κυνισμό κάποιες όψεις από τις πραγματικές πολιτικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, τους εγκαλούν ακριβώς γι’ αυτό: επειδή παραβιάζουν τον προπαγανδιστικό σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου, χαλώντας την σούπα του Τσίπρα και της κλίκας του. Γιατί αυτό ακριβώς αποτελεί ο Τσίπρας και το επιτελείο του. Μια ανήθικη, ανάλγητη και εξουσιαστική κλίκα, η οποία ως μοναδικό της σκοπό έχει το να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, εξυπηρετώντας τόσο τις εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες της, όσο και τα στενά συντηρητικά συμφέροντά της.

Επειδή, βεβαίως, το να εφαρμόζεις απαρέγκλιτα την μνημονιακή πολιτική την σημερινή περίοδο δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα εξουσιαστικό κόμμα της κοινωνικής δημαγωγίας, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για την άσκηση μιας οριακής έστω κοινωνικής δημαγωγίας, με κάποιες μικροπαραχωρήσεις προς τα πιο ασθενή οικονομικά στρώματα, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει σε μόνιμη βάση το προπαγανδιστικό δόγμα «ψέμα στο ψέμα και όσο αντέξουμε».

Στις δεκαετίες της μεταπολίτευσης έχουμε γνωρίσει πολλές κυβερνήσεις. Το ψέμα και η εξαπάτηση του Λαού ήταν βασικό στοιχείο όλων. Μπορούμε, όμως, να πούμε ότι τα ψέματα της παρούσας κυβέρνησης «δεν παίζονται». Λες και εφαρμόζουν την ρήση «όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει για να γίνει πιστευτό». Την ίδια στιγμή, έρχεται παράλληλη βοήθεια στην κυβερνητική προπαγάνδα από διάφορα παπαγαλάκια, τα οποία είτε δεν κάνουν την παραμικρή κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο κατακρεούργησης των συντάξεων, στρέφοντας την προσοχή στις δυσκολίες που θα προκύψουν από «την εμμονή των κακών δανειστών», είτε ασκούν μια ψευδή (όσο και φαιδρή) «κριτική», περιορίζοντας την ουσία των καταστροφικών συνεπειών που θα έχει αυτό το σχέδιο, σκοπεύοντας έτσι να ξεγελάσουν τον Ελληνικό Λαό και να περιορίσουν τόσο την οργή του όσο και τις αντιδράσεις του.

Παίρνοντας «επάξια» ο ΣΥΡΙΖΑ την σκυτάλη της μνημονιακής διαχείρισης από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις θα επιχειρήσει κι αυτός να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στις συνεχιζόμενες λαίλαπες της εθνικής αποδόμησης, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της μετατροπής της Πατρίδας και του Λαού σε όργανα εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έχει τον λόγο και κυρίως τις πράξεις! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-surizaiikh-mnhmoniakh-diacheirish#ixzz3z6lyTg6n

Exit mobile version