Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν οι «αντιρατσιστές» παρουσιάζονται ως «άοπλοι πολίτες»

Όταν οι «αντιρατσιστές» παρουσιάζονται ως «άοπλοι πολίτες»

Συχνά – πυκνά αναφέρεται ότι ο Τύπος είναι η «τέταρτη εξουσία». Στην πραγματικότητα, αποτελεί την πρώτη, αφού με την δύναμή του επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις, διαμορφώνει συνειδήσεις και (παρα)πληροφορεί ανάλογα με συγκεκριμένα συντηρητικά συμφέροντα.

Στο «Ποντίκι» δημοσιεύθηκε το εξής σχόλιο: «Μάρτυρες ενός τυπικού ελληνικού συμβάντος γίναμε το περασμένο Σάββατο. Ένας φωτορεπόρτερ “τόλμησε” να καταγράψει με τον φακό του έναν αστυνομικό να κυνηγά με… καρέκλα έναν άοπλο πολίτη στην πλατεία Βικτωρίας και τον… “μπουζούριασαν” στη ΓΑΔΑ! Ήρθε και στα μέρη μας ο Ερντογάν και δεν το πήραμε χαμπάρι;».

Πολλοί θα διαβάσουν αυτό το σχόλιο και θα μείνουν με την εντύπωση ότι τα πράγματα είναι όπως τα παρουσιάζει η εν λόγω εφημερίδα. Γιατί η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι πολύ διαφορετική.

Στην πλ. Βικτωρίας υπήρξε «αντιρατσιστική» συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο, με τους «αντιρατσιστές» να τα σπάνε όλα κατά την προσφιλή τους συνήθεια. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν στις καρέκλες που πρώτοι τους πέταξαν οι «αντιφασίστες», αλλά ο φωτογράφος επέλεξε προφανώς να αποθανατίσει τη στιγμή που βόλευε τις δικές του πεποιθήσεις.

Για το τι έγινε ακριβώς με την σύλληψη του δεν γνωρίζουμε, οπότε επιφυλασσόμαστε. Αλλά αυτά περί «άοπλου πολίτη» είναι εξωφρενικά, καθώς οι «μπαχαλάκηδες» επιχειρείται να παρουσιαστούν ως φιλήσυχοι και νόμιμα διαμαρτυρόμενοι πολίτες, ή έστω ως περαστικοί.

Γιατί έτσι όπως παρουσιάζεται το περιστατικό, πουθενά δεν φαίνεται ότι προϋπήρξε συγκέντρωση και βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους των «αντιρατσιστών».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-oi-antiratsistes-parousiazontai-ws-aoploi-polites#ixzz3z9uoXmAy

Exit mobile version