Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Σέρρες, Κέρκυρα, Πιερία

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Σερρών παρουσία του γραμματέα Τζαμπάζη Θεόδωρου επισκέφτηκε τα αγροτικά μπλόκα στα Κερδύλια και την Παλαιοκώμη. Οι συναγωνιστές έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους αγρότες και σε διάλογο που είχαν μαζί τους ανέλυσαν το πρόγραμμα και τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής για την έξοδο από την κρίση που ταλανίζει τον κλάδο τους.

Ο βουλευτής Κερκύρας, Συναγωνιστής Ιωάννης Αϊβατίδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ήρωα των Ιμίων, Έκτορα Γιαλοψού στον Αφιώνα της ακριτικής Κέρκυρας.

Η πρώτη συνάντηση της τοπικής Χρυσής Αυγής Πιερίας μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση τιμής και μνήμης στους νεκρούς ήρωες των Ιμίων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα. Φυσικό ήταν να γίνουν αναφορές από τον συναγωνιστή Αργύρη Καρυπίδη στα στοιχεία που έμειναν στην μνήμη όλων, όπως η μαζική συμμετοχή των απλών Ελλήνων που αγνόησαν το κλίμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η “πρώτη φορά Αριστερά” προσπαθώντας να εμποδίσει τον κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Απέτυχαν όμως και ο χώρος μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κινήματος γέμισε ασφυκτικά με κόσμο επί το πλείστον νέο αλλά και με οικογένειες και με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Εντυπωσιακή ήταν και η συμπαράσταση ξένων εθνικιστών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής: Σέρβοι, Πολωνοί, Γερμανοί, Άγγλοι, Αυστραλοί στον κοινό αγώνα για να εμποδιστεί η εισβολή λαθραίων Ασιατών και Αφρικανών στην Ευρώπη και στη διάσωση των ηθών και του πολιτισμού της Ευρώπης. Τέλος μαγική ήταν η παρουσία του Αρχηγού ο οποίος δεν μπόρεσε τα δύο τελευταία χρόνια να δώσει το παρών καθώς το καθεστώς τον είχε φυλακίσει άδικα. Η ομιλία του γεμάτη δύναμη, πάθος και ενθουσιασμό φόρτισε θετικά τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους της εκδήλωσης. Με μπροστάρη τον Αρχηγό ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Γιώργος Χαϊδαλής για την ομιλία του με θέμα την κρίση στα Ίμια. Έριξε φως στις τραγικές συνθήκες της δολοφονίας των τριών ηρώων στρατιωτικών από τούρκους κομάντος καθώς και στην ιταμή, αντεθνική και ντροπιαστική προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας τους από την τότε κυβέρνηση Σημίτη. Και η προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας αλλά και η απόλυτη υποταγή στις επιταγές των αμερικανών οδήγησαν στην δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Οδήγησαν όμως και στην απόφαση της Χρυσής Αυγής να μην ξεχάσει ποτέ και να θυμίζει το γεγονός στους Έλληνες κάθε χρονιά με την τελετή μνήμης που οργανώνει και που φέτος έκλεισε 20 χρόνια από το σκοτεινό εκείνο βράδυ του Ιανουαρίου του 1996.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn402#ixzz3zBtkURke

Exit mobile version