Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η θλιβερή επιστροφή του αρχιτέκτονα της προδοσίας των Ιμίων‏

Η θλιβερή επιστροφή του αρχιτέκτονα της προδοσίας των Ιμίων‏

Λίγες μόλις ημέρες μετά την συμπλήρωση 20 ετών από την προδοσία των Ιμίων, ο κύριος ηθικός αυτουργός αυτής της προδοσίας Κώστας Σημίτης βγήκε για να δείξει πόσο αμετανόητος εθνομηδενιστής παραμένει. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο «Έθνος»: «Την… εθνικολαϊκή ρητορεία έβαλε στο στόχαστρο ο Κ. Σημίτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αδιέξοδο;”, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο εθνικολαϊκιστικός λόγος, τα μεγάλα λόγια για την εθνική κυριαρχία της χώρας, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να περιορισθεί, όπως και οι φαντασιώσεις ότι “εμείς θα διαμορφώσουμε μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική διαφορετική εκείνης που μας επιβλήθηκε” αποτελούν ένα μόνιμο εμπόδιο να συνειδητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας”. Όπως υπογράμμισε ο κ. Σημίτης ο εθνικολαϊκιστικός λόγος “δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα”, καθώς εκείνο που επιδιώκει είναι “η προστασία του συντηρητικού κατεστημένου, που παρουσιάζεται υπό διάφορες σημαίες και μορφές – ακροδεξιές, δεξιές, αριστερές ή επαναστατικές”. Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί, διότι, όπως εξήγησε, εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η “οργανωμένη πρόοδος προς την ενοποίηση, η διαπραγμάτευση, ο συντονισμός με άλλες χώρες, οι κοινοί σχεδιασμοί όπου μπορούμε να προβάλουμε τις απόψεις μας και όχι οι επικλήσεις στο αθάνατο αρχαίο πνεύμα ή η προλεταριακή επανάσταση”. Ο κ. Σημίτης τόνισε, επίσης, ότι όσο πιο άναρχη γίνεται η παγκοσμιοποίηση και η ευρωπαϊκή ενοποίηση “τόσο περισσότερο η δυνατότητα παρέμβασης των μικρότερων κρατών συρρικνώνεται”, και γι αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, “πρέπει να επιδιώκουμε άμεσα τον εκσυγχρονισμό της χώρας και σε συνάρτηση με τις δυνατότητές της και τις προοπτικές της τη συμβολή της στη μετεξέλιξη της Ένωσης”. Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι παρουσιάζει μια πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων της συμμετοχής της στο κοινό νόμισμα και δείχνει πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα για την επανένωση του νησιού, καθώς και ότι η δυνατότητα λύσης του Κυπριακού “είναι ορατή”».

Αυτό το θλιβερό ανθρωπάκι, ο αρχιτέκτονας των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, ο υπεύθυνος για το φιάσκο του Χρηματιστηρίου, ο αγαπημένος της διαπλοκής, ο παραδίδων τον Οτσαλάν στους τούρκους, παραμένει αμετανόητος και αμετάπειστος για τα όσα έπραξε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει το θράσος να δίνει και συμβουλές, λες και δεν αρκούν τα 8 χρόνια της καταστροφικής του παρουσίας ως πρωθυπουργού στην Χώρα. «Μεγάλα λόγια» για τον «πολιτικό νάνο» (όπως τον είχε πει ο βουλευτής του ιδίου του κόμματός του Χρήστος Μαγκούφης) η εθνική κυριαρχία της Χώρας, για την οποία έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να την μειώσει. Κι όμως, αυτός ο εκσυγχρονιστής – εθνομηδενιστής αντί να παραμείνει στην λήθη και την ντροπή της Ιστορίας, βρίσκει το βήμα για να επαναλαμβάνει τις κατάπτυστες, απαράδεκτες και ανθελληνικές απόψεις του.

Αν ο Σημίτης είναι εναντίον του εθνολαϊκισμού, αντίστοιχα το Έθνος και ο Λαός είναι σαφέστατα εναντίον αυτού του «πολιτικού νάνου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-thliberh-epistrofh-tou-architektona-ths-prodosias-twn-imiwn#ixzz3zBw8MyOS

Exit mobile version