Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιωάννης Σαχινίδης: Τίθεται θέμα ζωής και θανάτου για τους Έλληνες αγρότες!

Συνέντευξη στον Γ. Φράγκο για την εφημερίδα “Εμπρός

«Παρακολουθούμε την τελευταία και πιο οδυνηρή πράξη στο αγροτικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνώντες και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον συγκεκριμένο τομέα», επισημαίνει, μιλώντας στο «ΕΜΠΡΟΣ», ο βουλευτής Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης. Ο ίδιος, αν και τάσσεται ολόθερμα υπέρ του αγώνα που δίνουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι, δεν διστάζει να πει μερικές πικρές αλήθειες. Όπως το θέμα των επιδοτήσεων που δόθηκαν με τέτοιο στρεβλό τρόπο που κατάφεραν να καταστρέψουν την Ελληνική πρωτογενή παραγωγή. Για τον κ. Σαχινίδη, ο οποίος προέρχεται από έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό νομό, «δεν υπάρχει καμία λογική στο να επιδοτείς τους αγρότες για να μην παράγουν». Παράλληλα, δεν διστάζει να στιγματίσει την εγκατάλειψη της περιφέρειας όπου εκλέγεται και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, από το επίσημο κράτος.

Καταγγέλλει ότι με την ανερμάτιστη πολιτική των μνημονίων που «οδηγούν στην περαιτέρω φτωχοποίηση του αγροτικού κόσμου», χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής του, κυρίως νέοι, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά, προκειμένου να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας αποκαλύπτει πως στην Πέλλα, το (παρα)κράτος των Αθηνών σχεδιάζει την δημιουργία όχι ενός, αλλά δύο κέντρων ανοιχτής φιλοξενίας λαθρομεταναστών «που θα διαλύσουν ό,τι απέμεινε στον κοινωνικοοικονομικό ιστό».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Σαχινίδη, έχει ως εξής:

– Πώς σχολιάζετε τις κινητοποιήσεις του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού που δείχνουν μια ξεχωριστή δυναμική σε σχέση με άλλες χρονιές;

– Τίθεται πλέον θέμα ζωής και θανάτου γι’ αυτούς. Αν δεν αγωνισθούν, θα χάσουν τα χωράφια και τα ζώα τους. Την φορά αυτή έφτασε πραγματικά «ο κόμπος στο χτένι». Η άγρια και εκτός ορίων φορολόγησή τους, καθώς και οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν, δεν τους αφήνουν πια πολλά περιθώρια, παρά να επιλέξουν τον δρόμο της μάχης. Βέβαια, ιδιαίτερα το ασφαλιστικό δεν προέκυψε ξαφνικά. Υπήρχε από χρόνια ως πρόβλημα. Οι κυβερνήσεις απέφευγαν να το λύσουν και τώρα γιγαντώθηκε, εξαιτίας των μνημονίων. Χρόνια ολόκληρα οι αγρότες εμπαίζονταν από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που ανέβαιναν στην εξουσία, προκειμένου να υφαρπάξουν τις ψήφους τους.

– Τι διαφοροποιεί αυτές τις κινητοποιήσεις;

– Το σθένος που παρουσιάζουν οι αγρότες και κυρίως ότι δεν δέχονται να συναντηθούν, όπως γινόταν παλαιότερα, με τον πρωθυπουργό, αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρει προηγουμένως όλες τις αλλαγές που τους αφορούν. Τώρα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού θέλουν διάλογο από το μηδέν και ουσιαστικές προτάσεις. Επίσης, παρατηρώ ένα ευχάριστο φαινόμενο που έχει να κάνει με την μαζική παρουσία νέων αγροτών στα μπλόκα. Και βέβαια, την απομόνωση, στο μέτρο του δυνατού, των διάφορων κομματικών αγροτοσυνδικαλιστών, που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια μεγάλη ζημιά και υπέσκαπταν τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

– Ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής στο αγροτικό πρόβλημα;

– Ο Λαϊκός Σύνδεσμος από την ίδρυσή του είχε πάγια θέση ότι για να έχει οικονομική ανάπτυξη ο τόπος πρέπει να δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα. Εδώ και μερικά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει να καταστρέψει την πρωτογενή παραγωγή. Τα κριτήρια, όσον αφορά την επιδότηση, θα έπρεπε να ήταν τέτοια ώστε οι αγρότες να επενδύουν τα χρήματα που θα παίρνουν είτε ανανεώνοντας τον μηχανολογικό εξοπλισμό τους είτε επενδύοντας σε κτιριακές εγκαταστάσεις ή αγοράζοντας γη και στρεφόμενοι προς κερδοφόρες καλλιέργειες. Επίσης, η Ε.Ε. δεν προστατεύει τα προϊόντα που παράγονται εντός των ορίων της, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες δασμολογούν ό,τι εισάγεται ώστε οι πολίτες να προτιμούν τα εγχώρια προϊόντα.

– Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σας;

– Η Πέλλα όπως και οι υπόλοιποι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι γεωργικές περιοχές. Οι περισσότεροι κάτοικοί τους ζουν απ’ ό,τι παράγουν, τροφοδοτώντας σχεδόν ολόκληρη την χώρα. Παραταύτα, η Ελληνική Πολιτεία κάνει τα πάντα προκειμένου να τους γονατίσει. Όπως για παράδειγμα, ο αποχαρακτηρισμός των περιοχών μας από παραμεθόριες, που ήταν επί δεκαετίες, οδήγησε στην δραστική μείωση των επενδύσεων, ελλείψει φορολογικών κινήτρων και στην μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων. Το άθλιο περιφερειακό οδικό δίκτυο είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί παραχωρήθηκε η κατασκευή και η συντήρησή του στους γνωστούς μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται χρόνια τώρα όλα τα τεχνικά έργα μείζονος σημασίας του τόπου. Για εμένα, πάντως, το μεγαλύτερο θέμα είναι η αθρόα μετανάστευση που κυριολεκτικά ερήμωσε, με την επιβολή των μνημονίων, τα χωριά μας. Για παράδειγμα, στην κωμόπολη απ’ όπου κατάγομαι, την Κρύα Βρύση, από τους 6.000 κατοίκους που υπήρχαν προ κρίσης, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό περίπου 2.000, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προσπάθεια αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που διαθέτουμε. Το νέο αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας δεν είναι ορατό από τον δρόμο, ενώ απουσιάζουν οι σχετικές πινακίδες σήμανσης, οι οποίες θα καθοδηγούν τους επισκέπτες, ενώ το ωράριο λειτουργίας του το κάνει απαγορευτικό για πολλούς τουρίστες.

– Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της μερικής «αποσυμφόρησης» της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες, σκέφτεται να δημιουργήσει κέντρα «φιλοξενίας» τριτοκοσμικών στην Περιφέρειά σας. Είναι αλήθεια;

– Απολύτως, και μάλιστα είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθούν. Ήδη, στην Σκύδρα, στο πρώην στρατόπεδο του Μηχανικού, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, εξετάζεται η κατασκευή τέτοιου χώρου. Οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι τοπικοί φορείς είναι κάθετα αντίθετοι στην μετατροπή της περιοχής τους σε «γκέτο», ενώ ανησυχούν ιδιαίτερα για τα άλλα προβλήματα που θα προκληθούν, όπως η «μαύρη εργασία» των αλλοδαπών στα κονσερβοποιεία που υπάρχουν στην περιοχή. Αλλά και εντός της πόλεως των Γιαννιτσών, και συγκεκριμένα στην συνοικία Τσαλί, σχεδιάζεται η δημιουργία, στο παλαιό στρατόπεδο, χώρων «ανοιχτής φιλοξενίας».

– Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 20 χρόνια από την νύχτα των Ιμίων και η κυβέρνηση συζητά με την Ε.Ε. την συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους. Ποια είναι η θέση σας;

– Κατ’ αρχάς, θέλω να χαιρετήσω όσους παραβρεθούν στην συγκέντρωση και είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολλές χιλιάδες. Όσο για την επιχειρούμενη προσπάθεια μοιράσματος του Ελληνικού Αρχιπελάγους με τους εξ Ανατολών γείτονες, κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι δεν θα προχωρήσει, καθώς θα προκαλέσει σοβαρότατες αντιδράσεις στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, όπως πληροφορούμαι, πολλοί αξιωματικοί έχουν διαμηνύσει πως θα παραιτηθούν, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα είναι καταστροφική για την χώρα μας και θα σημάνει την απώλεια σημαντικού τμήματος της εθνικής κυριαρχίας μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/iwannhs-sachinidhstithetai-pleon-thema-zwhs-kai-thanatou-gia-tous-ellhnes-a#ixzz3zKQvSBnW

Exit mobile version