Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κακέκτυπο του Σημιτικού Πασόκ μεταλλάσσει την ΝΔ ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης

Σε κακέκτυπο του Σημιτικού Πασόκ μεταλλάσσει την ΝΔ ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιζητούν στην ΝΔ την διεύρυνσή τους προς το «εκσυγχρονιστικό κέντρο», με αποτέλεσμα να γίνονται καλέσματα σε ανθρώπους του Σημίτη.

Το ποιος είναι ο Σημίτης το γνωρίζουμε πολύ καλά από την 8ετή πορεία του στην πρωθυπουργία της Χώρας (1996-2004), στην διάρκεια της οποίας συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να φτάσει η Πατρίδα μας στα σημερινά χάλια. Στο τελευταίο του βιβλίο ο πρωθυπουργός των Ιμίων, του χρηματιστηρίου, της παράδοσης Οτσαλάν στους τούρκους, της σπατάλης των δημοσίων έργων και της «τρύπας» των Olympic games και τόσων άλλων, δίνει ένα ακόμη σαφές δείγμα των όσων ενστερνίζεται.

Στην σελίδα 502, ο Σημίτης υπερηφανεύεται ότι ως πρωθυπουργός αγνόησε σημείωμα του υπουργείου Εξωτερικών, που του συνιστούσε να θέσει ως αίτημα, κατά την συνάντησή του με τον βούλγαρο ομόλογό του, «την επιστροφή μιας εικόνας της Παναγίας που είχαν πάρει οι Βούλγαροι από την Ελλάδα στην Κατοχή». Η «εικόνα της Παναγίας» που περιφρόνησε ξέρετε ποια ήταν; Τα βυζαντινά κειμήλια που εκλάπησαν από την Μονή Εικοσιφοίνισσας Σερρών.

Τα κειμήλια που ενισχύουν την επιχειρηματολογία για την μακρά ελληνική κυριαρχία στην Μακεδονία! Αυτά «αγνόησε»! Στην σελίδα 470 καταφέρεται εναντίον της «κακώς εννοούμενης εθνικιστικής νοοτροπίας», η οποία «έχει οδηγήσει στην ίδρυση ελληνικών σχολείων στην Γερμανία, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά τη γλώσσα των πατέρων τους»! Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι τα ελληνικά σχολεία εξωτερικού «οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό»!

Το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα της αντίληψης Σημίτη για την Ελλάδα καταγράφεται στην σελίδα 458: «Ο εθνικιστικός λαϊκισμός αγνοεί εσκεμμένα τα γεωπολιτικά δεδομένα, την αλληλεξάρτηση στον σημερινό κόσμο, παραβλέπει ότι η απήχηση και η ισχύς μιας χώρας καθορίζονται από την οικονομική της δυναμική, τη συνεισφορά της στην παγκόσμια συνεργασία». Ούτε λίγο ούτε πολύ, το θλιβερό αυτό ανθρωπάκι παρουσιάζει ως απάντηση στον «εθνικιστικό λαϊκισμό» την μετατροπή της Χώρας σε… αποικία!

Κάτι, άλλωστε, το οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα και τα κατάφερε στην «μαύρη 8ετία» που κυβέρνησε τον Τόπο. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η ΝΔ κάνει άνοιγμα στους ανθρώπους εκείνους που συμμετείχαν μαζί  με τον Σημίτη στην αποικιοποίηση της Ελλάδας, το ερώτημα που τίθεται στους Έλληνες εκείνους που θεωρούν ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να βοηθήσει τον Τόπο από θέση εξουσίας είναι το εξής: Έτσι ονειρεύονται την Ελλάδα; Ως ένα εκσυγχρονιστικό κρατίδιο δίχως εθνική ταυτότητα, το οποίο ό,τι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει η λαίλαπα της σημιτικής περιόδου θα το ολοκληρώσει η ΝΔ;

Τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά έστω και με την πιο στοιχειώδη έννοια του πατριωτισμού και της εθνικής συνείδησης; Μα φυσικά καμία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-nea-shmitokratia-metatrepetai-h-nd.-metallassetai-oloena-kai-perissotero#ixzz3zi2JszuN

Exit mobile version