Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διάσπαση στην ΑνταρCIA: Συνιστώσα της συντάχθηκε με την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ

Διάσπαση στην ΑνταρCIA: Συνιστώσα της συντάχθηκε με την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ

Υπάρχουν κάποια «νούμερα», τα οποία το μόνο πράγμα που κάνουν όλη την ημέρα είναι να ασχολούνται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, παριστάνοντας τους… «αντιφασίστες τιμητές των πάντων». Το κάνουν, όμως, με τόσο αγχωτικό, απεγνωσμένο και γελοίο τρόπο, ώστε να εκτίθενται συνεχώς με τα όσα γράφουν και τις «αποκαλύψεις» που κάνουν.

Μέχρι και… «χρονόμετρο» βάζουν στις ετήσιες συγκεντρώσεις Μνήμης και Τιμής των Ιμίων προσπαθώντας μ΄αυτόν τον τρόπο να δουν πόσος κόσμος συμμετείχε κάθε φορά και να αρχίσουν μετά τις «αναλύσεις» για την «κρίση» και την «παρακμή» στην οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και όλα αυτά από άτομα και φορείς που ο τριψήφιος αριθμός συμμετεχόντων στις συγκεντρώσεις τους αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, ενώ η πολιτική τους εμβέλεια βρίσκεται πάντοτε υπό το μηδέν και μέσα στο μόνιμο παρακμιακό περιθώριο. Επειδή βασική πολιτική εστία αυτών των φαιδρών τύπων αποτελεί το αποτυχημένο γκρουπούσκουλο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) και επειδή αρέσκονται να μιλούν για «κρίσεις», «παρακμές» και «διασπάσεις» αυτοί που έχουν… σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, μεταφέρουμε μια «συντροφική» καταγγελία που έγινε εναντίον τους από την εφημερίδα «Πριν», η οποία ανήκει στο ΝΑΡ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ή ΑΝΤΑΡCIA), όπως άλλωστε συνιστώσα της είναι και το ΣΕΚ. Μεταξύ άλλων, η καταγγελία αναφέρει τα εξής:

«Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του ταξικού εργατικού κινήματος η επιλογή του ΣΕΚ, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, να πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Πατησίων και γρήγορα να μετακινηθεί προς τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Κλαυθμώνος. Ακόμα πιο αρνητικό ήταν το γεγονός πως σήκωσε πανό στην Κλαυθμώνος με υπογραφή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε πάρει απόφαση (κι αυτό έπραξε!) να στηρίξει τη συγκέντρωση και την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων από το Μουσείο – Πολυτεχνείο προς τη βουλή. Η απόφαση αυτή της ΚΣΕ είχε μάλιστα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωση που έλεγε: “Όλοι στην απεργία 4/2. Με πανεργατικό – παλλαϊκό ξεσηκωμό για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Στηρίζουμε την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση των σωματείων, ώρα 10.30 π.μ., στο Μουσείο και πορεία προς τη βουλή”. Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την επιλογή των συντρόφων της ΣΕΚ: Στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 3η συνδιάσκεψη τονίζεται πως “η ΓΣΕΕ στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων”, “την περίοδο του δημοψηφίσματος συντάχθηκε με το ελληνικό κεφάλαιο” και πως “πρόκειται για μια γραφειοκρατία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργοδοτών μέσα στην εργατική τάξη”. Ταυτόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποφασίσει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στον αυθεντικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και στη δημιουργία κέντρου αγώνα για νικηφόρα μάχη. Πώς συνάδουν όλα αυτά με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, με παράλληλη υπονόμευση  της προσπάθειας συγκρότησης κέντρου πραγματικού αγώνα;».

Προφανώς οι Σεκίτες θυμήθηκαν τις «χρυσές εποχές» της δεκαετίας του ΄80, τότε που μιλούσαν για την «επαναστατική προοπτική του σοσιαλισμού», «σοσιαλισμό από τα κάτω», «χτίσιμο του εργατικού κόμματος» και άλλες παρόμοιες λεκτικές μπούρδες, αλλά όταν ερχόταν η στιγμή των εκλογών έδιναν «γραμμή» υπερψήφισης του ΠΑΣΟΚ (!), είτε αυτό είχε ως ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου είτε τον Κώστα Σημίτη.

Επειδή προφανώς οι «παλιές αγάπες» δεν ξεχνιούνται, γι΄ αυτόν τον λόγο προσκολλήθηκαν τώρα στην ΓΣΕΕ. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που αυτά τα «νούμερα» θα τολμήσουν να πουν τίποτα για τον υποτιθέμενο «αντιδραστικό» ρόλο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ας τους «φτύσουμε», υπενθυμίζοντάς τους τα «κολλητιλίκια» με την ΓΣΕΕ της αντεργατικής συμπεριφοράς, της ταύτισης με το «Ναι» στο δημοψήφισμα και της σύνδεσης με τους μεγαλοκαπιταλιστές εργοδότες.

Όσο για το πολιτικό τσίρκο της ΑΝΤΑΡCIA, αμφιβάλλουμε αν θα ξαναφτάσει ποτέ ξανά σ΄άλλη εκλογική διαδικασία με τόσες πολλές «σχέσεις αγάπης» ανάμεσα στις συνιστώσες της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eswterikh-fagwmara-stous-antiratsistes-ths-antarsua.-sunistwsa-ths-suntacht#ixzz3ziGppj6V

Exit mobile version