Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Λαγός» της κυβέρνησης ο Στουρνάρας, προαναγγέλλει νέες μειώσεις συντάξεων

«Λαγός» της κυβέρνησης ο Στουρνάρας, προαναγγέλλει νέες μειώσεις συντάξεων

Ως «λαγός» της κυβέρνησης λειτουργεί ο Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα των συντάξεων. Την ίδια ώρα που επισήμως η κυβέρνηση λέει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των συντάξεων, ο Στουρνάρας εμφανίστηκε χθες στην Βουλή προκειμένου να μιλήσει για την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική του 2015.

Με αλαζονικό ύφος ανέπτυξε πλήρως μια ευρεία γκάμα θεμάτων, ανάμεσά τους και αυτό των συντάξεων. Απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν κυνικά έθεσε θέμα μείωσης των συντάξεων! «Το ότι πληρώνουμε μεγάλες συντάξεις σημαίνει ότι έχουμε ελάχιστες παροχές σε άλλους τομείς, όπως η Παιδεία ή η Υγεία. Η χώρα υπερπροστατεύει την τρίτη ηλικία έναντι των νεότερων ανθρώπων» είπε και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις, αλλά πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο του ελληνικού λαού»!

Παράλληλα, ο Στουρνάρας ζήτησε να ολοκληρωθεί «ταχέως» η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προφανώς με οποιοδήποτε κόστος ακόμα δηλαδή και αν αυτό σημαίνει περαιτέρω περικοπές. «Θα βελτιώσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την επιστροφή των καταθέσεων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπερασπίστηκε εκ νέου το καταστροφικό PSI του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι είχε ένα όφελος της τάξης του 20% του ΑΕΠ.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Στουρνάρας προετοιμάζει το έδαφος για να μπορέσουν να επέλθουν άμεσα οι νέες μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξεις. Ο έχων άριστη συνεργασία (και) με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις δηλώσεις του προσπαθεί να δημιουργήσει το απαραίτητο «άλλοθι» για την επερχόμενη επιβολή αυτών των μειώσεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/lagos-ths-kubernhshs-o-stournaras-proanaggellei-nees-meiwseis-suntajewn#ixzz3zst0TBdG

Exit mobile version