Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση φοβάται την αντίδραση του Λαού και μεταθέτει την ψήφιση του Ασφαλιστικού

Η κυβέρνηση φοβάται την αντίδραση του Λαού και μεταθέτει την ψήφιση του Ασφαλιστικού

Άγνωστο είναι το πότε θα ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που θα επικρατεί στην Ελλάδα. Αν δεν φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα, το ασφαλιστικό (το οποίο, μάλιστα, θα είναι «πακέτο» με το φορολογικό) δεν πρόκειται να πάει στην Βουλή. Γι αυτό και μεταθέτουν συνεχώς την ψήφισή του. Από τον Οκτώβριο, που προέβλεπε το τρίτο Μνημόνιο, πήγαν στον Δεκέμβριο, μετά στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, μετά στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και τώρα πάνε για τον Μάρτιο, ελπίζοντας ότι οι αγρότες θα έχουν φύγει από τα μπλόκα επειδή θα πρέπει να ξεκινήσουν την καλλιεργητική περίοδο.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι δείχνουν κατανόηση στις πολιτικές ανάγκες των εγχώριων εντολοδόχων τους, γιατί ξέρουν ότι άμεση εναλλακτική λύση αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Η οικουμενική κυβέρνηση, που είναι ο τελικός τους στόχος, δεν δημιουργείται από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά θέλει προεργασία, ενώ δεν θα ήθελαν να την δουν να συμβαίνει ύστερα από την πλήρη κατάρρευση της σημερινής συγκυβέρνησης, η οποία τόσο εξυπηρετικά απέναντι στα σχέδια τους φέρεται. Υπό τέτοιες συνθήκες μια οικουμενική κυβέρνηση θα ήταν εξαιρετικά ασταθής. Δίνουν, λοιπόν, στον Τσίπρα τον χρόνο που ζήτησε προκειμένου να μπορέσει να νομοθετήσει τα συμφωνημένα μέτρα. Γι αυτό έβαλαν «πακέτο» με το ασφαλιστικό το φορολογικό, ώστε να πάνε και τα δύο πίσω.

Οι όποιες «διαπραγματεύσεις» αφορούν ξεκάθαρα λεπτομέρειες άνευ ουσιαστικού χαρακτήρα, καθώς τα βασικά θέματα είναι συμφωνημένα. Μέσα σ΄όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις πρόσφατες θεατρινίστικες δηλώσεις του Κατρούγκαλου περί «σκληρής διαπραγμάτευσης που θα συνεχιστεί», το Μαξίμου υποχρεώθηκε να εκδώσει άρον – άρον non paper, το οποίο έλεγε ότι οι δανειστές «δεν ζήτησαν μείωση συντάξεων». Οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν δέχονται να τους φορτώνουν οι εν Ελλάδι εντολοδόχοι τους τον ρόλο του «κακού».

Γι αυτό, υποχρέωσαν την κυβέρνηση «να το πάρει πάνω της», πρώτα με την Γεροβασίλη όπου πέταξε την πρώτη κουβέντα περί υψηλών συντάξεων που θα μπορούσαν να περικοπούν και μετά επανήλθαν με τον Στουρνάρα, ο οποίος επέκτεινε ακόμη περισσότερο την μείωση των συντάξεων. Αυτό το οποίο επιζητεί η αδίστακτη και εξουσιομανής κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παίξει με τον χρόνο, ελπίζοντας ότι θα κουράσει τον Λαό που διαμαρτύρεται στους δρόμους και θα τον κάνει να αποσυρθεί απ΄αυτούς. Τότε θα έρθει η ώρα της νομοθέτησης για ένα ακόμη αντεθνικό και αντιλαϊκό έκτρωμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kubernhsh-paizei-me-ton-chrono-gia-na-ferei-sth-boulh-to-asfalistiko#ixzz3ztqdhMBM

Exit mobile version