Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι επαγγελματίες αντιρατσιστές δεν βγάζουν άχνα για τον φράχτη του Ισραήλ

Οι επαγγελματίες αντιρατσιστές δεν βγάζουν άχνα για τον φράχτη του Ισραήλ

Όλοι αυτοί οι επαγγελματίες αντιρατσιστές που ζητούν την κατάργηση του φράχτη στον Εβρο και την ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα κάθε αλλοδαπού που θέλει να εισέλθει σ΄αυτήν, αν θέλουν να είναι ειλικρινείς στις διαθέσεις τους ας πάνε πρώτα μια βόλτα στο Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούν για κάτι παρεμφερές.

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» διαβάζουμε χαρακτηριστικά κάτω από τον τίτλο «Ενας απέραντος φράχτης το Ισραήλ!», μεταξύ άλλων, τα εξής: “«Τελικά στο κράτος του Ισραήλ, όπως το βλέπω εγώ, θα υπάρξει ένας φράχτης που θα εκτείνεται στα πάντα. Θα μου πουν: […] Θα περικυκλώσουμε ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ με φράχτες και εμπόδια; Η απάντηση είναι ναι. Στην περιοχή όπου ζούμε, πρέπει να αμυνθούμε ενάντια στα αρπακτικά θηρία»… Με την εμπρηστική αυτή φρασεολογία ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεδίπλωσε το εφιαλτικό του «όραμα» να σφραγίσει απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα του περικλείοντάς τη με τείχη ασφαλείας, προκειμένου να την προφυλάξει από την παράτυπη μετανάστευση αλλά, πρωτίστως, από τη διείσδυση «αρπακτικών θηρίων» – από Παλαιστίνιους «τρομοκράτες», δηλαδή ή ισλαμιστικά εξτρεμιστικά στοιχεία από γειτονικά αραβικά κράτη, στα σύνορα των οποίων υψώνονται ή έχουν ήδη ανεγερθεί υπερσύγχρονοι σιδερένιοι φράχτες. Η μακρόπνοη εξαγγελία έγινε κατά την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού την Τρίτη στη νότια
μεθόριο του Ισραήλ με την Ιορδανία. Εκεί επιθεώρησε τις εργασίες, που συνεχίζονται πυρετωδώς από τον Ιανουάριο, για την ανύψωση φράχτη, μήκους 30 χιλιομέτρων και κόστους 75 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο «την προστασία των Ισραηλινών πολιτών από οποιαδήποτε απειλή ασφαλείας προέρχεται από την Ιορδανία», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας”. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στον Νετανιάχου, όχι όμως για την κατασκευή του φράχτη, αλλά για την καθυστέρηση του τείχους στην Δυτική Όχθη!

Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο ίδιο κείμενο “Ωστόσο κανείς προς το παρόν δεν φαίνεται ικανός να ανακόψει το «όραμα» του Νετανιάχου. Άκόμα και ο κεντροαριστερός ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζογκ δεν τον επέκρινε για τα σχέδια περίφραξης ολόκληρου του Ισραήλ, αλλά για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του τείχους στη Δυτική Όχθη, γεγονός που υπονομεύει, όπως είπε, την ασφάλεια της χώρας εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθέσεων (κυρίως με μαχαίρια) Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών και την προοπτική αναβίωσης μιας «πραγματιστικής» ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Παλαιστινίους…”

Το κράτος του Ισραήλ κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για να δείξει τον ρατσιστικό του χαρακτήρα. Λέμε το κράτος και όχι η κυβέρνηση, γιατί απ’ όσα παρατηρούμε ακόμη και η αντιπολίτευση στο Ισραήλ τάσσεται υπέρ της μετατροπής της χώρας σ’ ένα απέραντο και απόρθητο φρούριο. Όταν, βεβαίως, το Ισραήλ φτιάχνει φράχτες για να παρεμποδίζει την είσοδο ανθρώπων που τους έχει αρπάξει ουσιαστικά την γη τους, η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ως «νόμιμο δικαίωμα ενός κράτους να διαφυλάττει τα σύνορά του».

Όταν, όμως, η Ελλάδα έχει φράχτη, ο οποίος υπάρχει για να εμποδίσει την λαθρομετανάστευση, τότε ισχύει ο «ρατσισμός», η «ξενοφοβία», η «απάνθρωπη συμπεριφορά». Γι’ αυτό, άλλωστε, οι εγχώριοι επαγγελματίες αντιρατσιστές ξέρουν πού θα ασκήσουν την επιλεκτική ευαισθησία τους και τα ανάλογα «ανθρωπιστικά» συναισθήματά τους.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thn-wra-pou-zhtoun-apo-thn-ellada-na-gkremisei-ton-frachth-ston-ebro-to-isr#ixzz3zwgHIsHT

Exit mobile version