Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Δήμος Λουτρακίου πέταξε τα σκυλόσπιτα και τα μπολ που έβαλαν οι φιλόζωοι για τ’ αδέσποτα έξω από το νεκροταφείο

Με εντολή και παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Σωτήρη Πέρα απομακρύνθηκαν τον περασμένο μήνα τα έξι σκυλόσπιτα που πρόσφεραν φιλόζωοι μετά από πρωτοβουλία της Βασιλικής Τριανταφύλλου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί έξω από το νεκροταφείο της πόλης ώστε τ’ αδέσποτα σκυλιά της περιοχής να έχουν ένα κατάλυμα για να προστατεύονται από το κρύο και τη βροχή.

Κι ενώ οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία να μεριμνούν και για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, το συνεργείο του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων πέταξε μαζί με τα σκυλόσπιτα και τα μπολάκια όπου οι φιλόζωοι έβαζαν νερό και τροφή στα ζώα για να μην πεθάνουν από την πείνα και τη δείψα.

Όταν οι φιλόζωοι που φροντίζουν εκεί τ’ αδέσποτα ζώα διαμαρτυρήθηκαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρα για την εντολή που έδωσε, εκείνος τους απάντησε «Αν δεν σας αρέσει κάντε μου μήνυση». Όπως επισημαίνουν οι φιλόζωοι από τότε που τοποθετήθηκαν τα σκυλόσπιτα τ’ αδέσποτα ζώα βγήκαν από το νεκροταφείο καθώς είχαν στη διάθεση τους ένα ασφαλές και ζεστό μέρος να κοιμηθούν.

Ακόμη ένας Δήμος της χώρας μας συμπεριφέρεται στ’ αδέσποτα ζώα σαν να είναι σκουπίδια κι αντί να στηρίζει τους εθελοντές που με κόπο και δικά τους έξοδα φροντίζουν τα ζώα που κάποιοι ασυνείδητοι δημότες του πέταξαν στους δρόμους, θέτει εμπόδια στο έργο του, αρνούμενος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

ΠΗΓΗ

Exit mobile version