Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΙ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

2358610

Μπορεί στα λόγια οι αριστεροί να είναι… δημοκράταροι, αλλά μόλις ακούνε για δημοψήφισμα παθαίνουν… αναφυλαξία! Έτσι, ενόψει του τοπικού δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο δήμαρχος της Κω, για να αποφασίσουν οι κάτοικοι του νησιού για το «γκέτο» απρόσκλητων που επιδιώκει να φτιάξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στο νησί, η… προφεσόρα της πλέριας δημοκρατίας Ψαρρά, της φυλλάδας των Ιών, απεφάνθη ότι το δημοψήφισμα είναι… «διχαστικό». Πάρτε μια γεύση του πως εννοεί η αριστεράντζα την δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία:

«Η Κως διεκδικεί να αποφασίσει με δημοψήφισμα αν θα εφαρμόσει τον νόμο και κυρίως αν θα υπάρχει μια ανθρώπινη μεταχείριση των ναυαγών προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Με δύο λόγια, οι κάτοικοι της Κω θέλουν να αποφασίσουν όχι για ένα θέμα που αφορά τους πολίτες της, αλλά για ένα θέμα που αφορά τη συνολική πολιτική της χώρας απέναντι στο προσφυγικό δράμα. Τόσο απλά!

Το πρόβλημα όμως είναι ότι λίγοι «διαμαρτυρόμενοι», με τη συμμετοχή ακροδεξιών στοιχείων, κάνουν μεγάλη φασαρία, με αποτέλεσμα να έρθουν και τα ΜΑΤ, κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» δημότης της Κω, συμπληρώνοντας ότι πολλοί κάτοικοι δεν γνωρίζουν καν σε τι ακριβώς αντιδρούν.

Επικοινωνήσαμε με το μέλος της Κίνησης Αλληλεγγύης της Κω, Γ. Χαρτοφίλη, ο οποίος μας τόνισε ότι «η δημιουργία του κέντρου είναι μονόδρομος σύμφωνα και με τον νόμο, ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων ουσιαστικά δεν έχει αντίρρηση».

Αφελής ερώτηση προς… δημοκράταρους: Αφού μόνο «λίγοι» διαμαρτύρονται «με τη συμμετοχή ακροδεξιών στοιχείων» και «η πλειοψηφία των κατοίκων ουσιαστικά δεν έχει αντίρρηση», γιατί άραγε δε θέλουν το δημοψήφισμα; Μήπως γιατί ξέρουν ότι το αποφασιστικό «ΟΧΙ» του Κωακού λαού θα ξεπεράσει το 99% και μετά δε θα ξέρουν που να κρυφτούν;

πηγή

Exit mobile version