Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την ώρα που ο ΔΟΛ δίνει… δώρο το Κοράνι: Η Τουρκία κάνει έρευνες ανοιχτά της… Εύβοιας!

Την ώρα που ο ΔΟΛ δίνει... δώρο το Κοράνι: Η Τουρκία κάνει έρευνες ανοιχτά της... Εύβοιας!

Λίγες ημέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού και την ιταμή τουρκική πρόκληση να αμφισβητηθεί η δικαιοδοσία της χώρας μας να ερευνήσει για τα συντρίμια του ελικοπτέρου, ο ΔΟΛ του Ψυχάρη χαρίζει το Κοράνι στο κοινό. Αυτή, όμως, έμελε να μην είναι η μόνη τραγική συγκυρία καταδεικνύουσα την κατάντια του μεταπολιτευτικού ελλαδικού προτεκτοράτου.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, ενώ στην Κίναρο διεξάγονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών και στις Βρυξέλλες γινόταν η ανακοίνωση για τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, o τουρκικός Σταθμός Σμύρνης εξέδιδε μια NAVTEX (υπ’ αριθμόν 119/16) με την οποία γνωστοποιούνταν ότι το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια, τη Σκύρο, και τα Ψαρά.

Η τουρκία, ουσιαστικά, μέσω αυτών των κινήσεως αποσκοπεί πρώτον στην πρόκληση επεισοδίου και δεύτερον στην αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η τουρκική πρόκληση, βεβαίως, γίνεται έναντι συνθηκών που παρότι δεν έχουν υπογραφεί από την τουρκία έχουν ισχύ εθιμικού δικαίου που την δεσμεύει.

Συνεπώς, το ελλαδικό προτεκτοράτο έχει την προφανή δικαιοδοσία να προβεί ακόμα και σε βύθιση του «Τσεσμέ», προκειμένου να διαφυλάξει την εθνική του κυριαρχία, όπως αντιστοίχως έπραξαν οι τούρκοι στην περίπτωση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, έχοντας την πλήρη στήριξη του ΝΑΤΟ. Διαθέτουν, όμως, οι κυβερνώντες την πρέπουσα ευθιξία για να αντιμετωπίσουν αυτή την προσβολή ή θα πάνε κλαίγοντας στον γερμανό διοικητή Αιγαίου να παραπονεθούν;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thn-wra-pou-o-dol-dinei…-dwro-to-korani-h-tourkia-kanei-ereunes-anoichta#ixzz40BbWFfwm

Exit mobile version