Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε… 100 χρόνια θα γίνει η μετεγκατάσταση των «προσφύγων» από την Ελλάδα!

Σε… 100 χρόνια θα γίνει η μετεγκατάσταση των «προσφύγων» από την Ελλάδα!

Γράφει ο Αντίοχος

Διαβάζοντας τον τίτλο της ανάρτησής μας, σίγουρα θα πιστέψετε πως σας… κοροϊδεύουμε ή πως υπερβάλλουμε. Κι όμως, δεν πρόκειται για δική μας διαπίστωση, αλλά του Ινστιτούτου Bruege!

Όπως, λοιπόν, επισημαίνεται στην Έκθεσή του, με τους ρυθμούς που γίνεται η μετεγκατάσταση, θα απαιτηθούν… 100 χρόνια για να «μετεγκατασταθούν» από την Ελλάδα και 47 από την Ιταλία. Ιδού πως εξηγεί το Ινστιτούτο τους προαναφερθέντες υπολογισμούς του:

«Οι ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν σε ένα σχέδιο μετεγκατάστασης ώστε να βοηθηθούν η Ελλάδα και η Ιταλία να αντιμετωπίσουν την πληθώρα προσφύγων το περασμένο έτος.

Το σχέδιο προβλέπει τη μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από τη Συρία και την Ερυθραία από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ιταλία, με τον συνολικό αριθμό των προς μετεγκατάσταση προσφύγων να φθάνει τις 160.000 τα επόμενα δύο χρόνια.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, η εφαρμογή του σχεδίου αλληλεγγύης έχει υπάρξει πολύ αργή.

Βάσει των στοιχείων της Κομισιόν, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2016 μόνον 279 άτομα είχαν μετεγκατασταθεί από την Ιταλία και 202 από την Ελλάδα, με τις Γαλλία και Φινλανδία να αποτελούν μακράν τις χώρες που δέχονται τους περισσότερους.

Αυτό σημαίνει ότι αν η μετεγκατάσταση συνεχιστεί με τους τρέχοντες ρυθμούς, θα χρειαστούν 47 χρόνια για να μετεγκατασταθούν 39.600 άτομα από την Ιταλία και περισσότερα από 100 χρόνια για να επιτευχθεί η σχεδιασμένη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα».

(ΥΓ) 1: Και τι θα απογίνουν αυτά τα «προσφυγάκια» μέχρι που να περάσουν αυτά τα… 100 χρόνια; Θα μείνουν Ελλάδα φυσικά! Και μετά από… 100 χρόνια, μπορεί να «μετεγκατασταθούν» τα… δισέγγονά τους!

(ΥΓ) 2: Πως το λέμε το άλλο το ευφυολόγημα για να τονίσουμε ότι κάτι καθυστερεί πολύ; «Τα πρώτα 100 είναι δύσκολα»; Ε να λοιπόν, που στην περίπτωσή μας γίνεται πραγματικότητα!

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-100-chronia-tha-ginei-h-metegkatastash-twn-prosfugwn-apo-thn-ellada#ixzz40Bc6LWfs

Exit mobile version