Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύριζα και Ανέλ αναζητούν σπίτια στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά για να στεγάσουν επί μακρόν τους λαθρομετανάστες!

Σύριζα και Ανέλ αναζητούν σπίτια στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά για να στεγάσουν επί μακρόν τους λαθρομετανάστες!

Απίστευτα κυριολεκτικά πράγματα γίνονται γύρω από το θέμα της διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης, αν όντως ευσταθούν τα όσα αναγράφονται στο «Πρώτο Θέμα», κάτω από τον τίτλο «Ιδιωτική εταιρεία ψάχνει στα μουλωχτά σπίτια να τους στεγάσουν».

Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου:

«Σκηνές από το καλοκαίρι του 2004, όταν η τότε κυβέρνηση για να προλάβει τις ασφυκτικές ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων δαπανούσε αλόγιστα χρήματα, θυμίζει η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος τις τελευταίες ημέρες. Κι αν πριν από 12 χρόνια η οικονομία βρισκόταν σε σαφώς καλύτερη κατάσταση, η σημερινή φτώχεια και τα στενεμένα οικονομικά του κράτους δεν επιτρέπουν αλόγιστες δαπάνες, πολύ περισσότερο business βασισμένες πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν ξεκινήσει ήδη ενοικιάσεις κατοικιών ανά την Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας σε πρόσφυγες, όπως προβλέπεται από τη σχετική συμφωνία που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει υπογράψει με τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Ας μην ξεχνάμε ότι δέσμευση της χώρας μας, εκτός της δημιουργίας των 5 hot spots, είναι να φιλοξενηθούν 35.000 μετανάστες σε κατοικίες εντός του αστικού ιστού. Ενώ όμως το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να στεγάσει στα χιλιάδες ξενοίκιαστα κρατικά ακίνητα τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, άρα να κάνει και οικονομία ή να αξιοποιήσει τα χρήματα της Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προτιμήθηκε η λύση χιλιάδες από αυτούς να φιλοξενηθούν σε νοικιασμένα διαμερίσματα στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά

Όπως διαβάζουμε παρακάτω: «Ο πρόεδρος της ΜΚΟ PRAKSIS Τζανέτος Αντύπας, δίνει μεγάλο αγώνα για να προλάβουν να στεγαστούν οι πρόσφυγες σε διαμερίσματα, οι περιοχές όπου κυρίως θα μεταφερθούν είναι ο Πειραιάς, το Μενίδι, το Παγκράτι, η Πετρούπολη, του Γκύζη, η Νέα Ιωνία και η Καλλιθέα. Στην ερώτησή μας για ποιον λόγο επιλέγονται περιοχές ήδη επιβαρυμένες, ο κ. Αντύπας αναφέρεται στο χαμηλό κόστος ενοικίων, άρα και τη χαμηλότερη δαπάνη που θα προκύψει για τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. που δίνουν χρηματική βοήθεια. «Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν βρίσκουμε διαμερίσματα σε πιο ακριβές περιοχές. Μακάρι να βρίσκαμε παντού, όμως δυστυχώς οι ενοικιάσεις θα γίνουν στις παραπάνω περιοχές», τονίζει.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πάντως, ήδη εταιρείες μεσιτών (υπάρχει και γνωστή αμερικανική πολυεθνική εντός αυτών) δίχως προηγούμενη διαγνωστική διαδικασία συμμετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών στους πρόσφυγες. Και αυτό χωρίς κάποια προηγούμενη θεσμοθετημένη διαδικασία, καθώς σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών Ελλάδος, Δημήτρη Μπινιάρη πληροφορηθήκαμε πως ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας συνάδελφος του γνωρίζει να έχουν κληθεί με επίσημο τρόπο εταιρείες του κλάδου για να συμμετάσχουν. «Με καταλαμβάνετε εξαπίνης. Όχι, δεν μας έχει προσεγγίσει κανένας για να δώσουμε προσφορές ή να οργανώσουμε αυτή τη διαδικασία», απάντησε ο γνωστός μεσίτης.

Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε οι λαϊκές και υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά προορίζονται να γίνουν τόπος όχι απλώς προσωρινής φιλοξενίας αλλά ουσιαστικά μόνιμης εγκατάστασης των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που παρανόμως εισέρχονται στην Χώρα μας. Το γιατί μιλάμε για μόνιμη εγκατάσταση θα φανεί παρακάτω. Αίσθηση, επίσης, προκαλούν τα όσα αναγράφονται στην εφημερίδα για τον ύποπτο ρόλο του περιβόητου Τζορτζ Σόρος:

«Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι πέραν γνωστών ΜΚΟ όπως η PRAKSIS υπάρχουν και άλλες που δεν έχει ανακοινωθεί τι ακριβώς κάνουν στην Ελλάδα και ,φυσικά, ποιους ιδιώτες συνεργάτες χρησιμοποιούν. Λίγοι, για παράδειγμα, γνωρίζουν ότι στη χώρα μας έχει έρθει το Open Society Foundation του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος ή άλλοι οργανισμοί που υπό το πρίσμα της παροχής βοήθειας ενδέχεται να εξυπηρετούν και άλλες επιδιώξεις. Επίσης, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν μας ξεκαθαρίστηκε –παρά τις ερωτήσεις που απευθύναμε- το αν γνωρίζουν ή όχι την εμπλοκή ιδιωτών μεσιτών στην προσπάθεια εξεύρεσης κατοικιών και διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες.»

Για να κλείσει το ρεπορτάζ η εφημερίδα γράφοντας τα εξής:

«Ενοικιάσεις ακινήτων πάντως έχουν ξεκινήσει σε περιοχές της Β’ Αθηνών ,αν και, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει διερεύνηση και για αλλού, όπως στη Β’ Πειραιά, αλλά και σε  αγροτικές περιοχές της χώρας. Τα ενοικιαστήρια αυτά υπογράφονται για ένα συν ένα έτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να φιλοξενήσει επί μακρόν και όχι για λίγους μήνες τους πρόσφυγες από τη Συρία. Άλλες πληροφορίες μιλάνε για μετεγκατάσταση προσφύγων και σε άλλα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, ακόμα και των Κυκλάδων, που προς το παρόν δεν έχουν πληγεί από τη μεταναστευτική ροή. Πηγές μάλιστα μιλάνε για προσφορές να πάνε πρόσφυγες στη Νάξο ή την Πάρο. Το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο ένα πρόβλημα που έχει χτυπήσει την ανατολική πλευρά του Αιγαίου, με ανυπολόγιστες προς το παρόν συνέπειες για τον εκεί τουρισμό, θα μετεξελιχθεί εξαιτίας κακών κυβερνητικών χειρισμών σε πρόβλημα όλου του νησιωτικού τουρισμού της χώρας.»

Το γεγονός ότι, όπως γράφει και το «Πρώτο Θέμα», «τα ενοικιαστήρια αυτά υπογράφονται για ένα συν ένα έτος», αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να φιλοξενήσει για αόριστο χρονικό διάστημα τους ερχόμενους παράνομα από το εξωτερικό αλλοδαπούς. Οι υποβαθμισμένες λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, τα νησιά του Αιγαίου και των Κυκλάδων, και πολύ πιθανόν αρκετά ακόμη μέρη της Ελληνικής Επικράτειας στο άμεσο μέλλον, προορίζονται να γίνουν τόπος μόνιμης ουσιαστικά διαμονής των λαθρομεταναστών (κυρίως) και των προσφύγων. Είναι ολοφάνερο ότι στην υπόθεση υπάρχει «πολύ χρήμα», το οποίο κάποιοι θα δουν να περνάει από τα χέρια τους κάτω από το πρόσχημα της εξυπηρέτησης ταλαιπωρημένων ανθρώπων από την Συρία και αλλού.

Βεβαίως, έχοντας ως δεδομένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρχαν και υπάρχουν άστεγοι συμπατριώτες μας, δεν είδαμε ποτέ μια ανάλογη ευαισθησία για προσπάθεια στέγασης αυτών των ανθρώπων, ίσως επειδή στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε και το απαραίτητο οικονομικό κίνητρο. Όπως και να έχει, με βάση το συγκεκριμένο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, βλέπουμε ότι ο «ανθρωπισμός» και ο «αντιρατσισμός» κάποιων έχουν και τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-kai-anel-anazhtoun-spitia-stis-laikes-sunoikies-gia-na-stegasoun-tou#ixzz40HAhs026

Exit mobile version