Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα ανύπαρκτο “ρατσιστικό” επεισόδιο στον ΗΣΑΠ και η φρενίτιδα της πολιτικής ορθότητας

Η φρενίτιδα της «πολιτικής ορθότητας» έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να ανακαλύπτονται φαινόμενα «ρατσισμού» κυριολεκτικά από το πουθενά.

Το πρόσφατο περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε σε βαγόνι του ΗΣΑΠ το βράδυ της Κυριακής, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ένα βιντεάκι, το οποίο ανέβηκε στο διαδίκτυο, δείχνει έναν υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι να ζητεί από έναν αφρικανικής καταγωγής άνθρωπο να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο βαγόνι με την μεγάλου μεγέθους βαλίτσα του και να πάει, αν θέλει, στο τελευταίο. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υπάλληλος ήταν «εγώ κάνω κουμάντο εδώ» και «έλα, βγάλτο».

Ανεξαρτήτως του τι γνώμη μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε για την συμπεριφορά του υπαλλήλου, αυτό που θεωρείται ως σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με ρατσιστική συμπεριφορά. Μπορεί πιθανώς να χαρακτηριστεί ως υπερβολική, αλλά επ’ ουδενί ως ρατσιστική. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στο χρώμα ή την καταγωγή του αφρικανού, έτσι ώστε να τεκμηριωθεί η κατηγορία περί ρατσισμού.

Και όμως, η κατηγορία κατά του υπαλλήλου είναι ότι επέδειξε ρατσιστική (!) συμπεριφορά, με αποτέλεσμα (όπως πληροφορούμαστε) να κινδυνεύει να χάσει την εργασία του! Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος συστημικής φυλλάδας για το περιστατικό: «Αποπομπή ρατσιστή σεκιουριτά από τον ΗΣΑΠ» και υπότιτλο «για τη συμπεριφορά του σε αφρικανό επιβάτη»! Όπως, όμως, διαπιστώνεται, πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη ρατσιστικής συμπεριφοράς λόγω χρώματος, καταγωγής ή θρησκείας. Αντιθέτως, τα «ευαισθητοποιημένα» ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν με το πιθανό περιεχόμενο της βαλίτσας του αφρικανού. Αν περιείχε προσωπικά του είδη κανένα πρόβλημα.

Εάν, όμως, περιείχε λαθραία εμπορεύματα, απ’ αυτά που πουλιούνται παρανόμως στα πεζοδρόμια χωρίς να αποδίδεται κανένα έσοδο στα ταμεία του κράτους, τότε η κατάσταση γυρίζει μπούμερανγκ. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, αποτελεί πιθανό ενδεχόμενο, αλλά αυτό το οποίο μένει είναι η μαζική τύφλωση και υστερία που προκαλεί η επιβληθείσα «πολιτική ορθότητα», σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανακαλύπτονται υποτιθέμενες ρατσιστικές συμπεριφορές, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Στο διαδίκτυο, πάντως, η «πολιτική ορθότητα» τρώει την σκόνη της αγανάκτησης αρκετών συμπατριωτών μας, οι οποίοι δεν «έφαγαν» την άνοστη «σούπα», την οποία ήθελαν να τους «σερβίρουν» τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με την μονόπλευρη και στοχευμένη «ενημέρωσή» τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-peristatiko-ston-hsap-kai-o-anuparktos-ratsismos-ths-epiblhtheisas-polit#ixzz40KwB9t9Y

Exit mobile version