Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανθελληνική κυβέρνηση λαθρομεταναστών: Επέκτειναν την λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας μέχρι το 2018!

Ανθελληνική κυβέρνηση λαθρομεταναστών: Επέκτειναν την λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας μέχρι το 2018!

Σε καθημερινή βάση αυξάνονται τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μετατρέψει επ΄αορίστου την Χώρα μας όχι απλώς σε κέντρο φιλοξενίας αλλά σε μόνιμο τόπο κατοικίας των παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα.

Η συγκυβέρνηση την τελευταία ημέρα του 2015 αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας των υφιστάμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών μέχρι τα 2018, πλέον της δημιουργίας των επτά νέων hotspots, γεγονός που μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Και τούτο σχεδόν παράλληλα με την εκπνοή της νέας δανειακής σύμβασης των 90 δισ. ευρώ που είχε υπογράψει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, πιθανολογεί ότι έως τα τέλη του μήνα οι σκοπιανοί θα έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα. Άρα,  θα εγκλωβιστούν εδώ όχι μόνον όσοι μετανάστες βρίσκονται ήδη στην επικράτεια της χώρας μας, αλλά και εκείνοι που εισέρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά.

Στα μουλωχτά, λοιπόν, η κυβέρνηση, εν μέσω της περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποφάσισε στις 31/12/2015 (ΦΕΚ 2952) την παράταση της λειτουργίας των κέντρων υποδοχής για τρία χρόνια, συγκεκριμένα έως τις 31/12/2018. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που ιδρύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, με χρονικό ορίζοντα διάρκειας μόλις έξι μήνες (λήξη 30/6/2015), «έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απέλασης ή απομάκρυνσης» των παράνομων μεταναστών. Βρίσκονται, δε, στην Αμυγδαλέζα Αττικής, στα κεντρικά της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Αθήνα, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, στην Κόρινθο, στην Ξάνθη, στη Λέσβο και στο Παρανέστι Δράμας. Κι ενώ με την πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2016 (Αρ. ΦΕΚ 1128), το κόστος διαβίωσης και συντήρησης των αλλοδαπών ανερχόταν σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, στη δεύτερη ΚΥΑ η δαπάνη εκτοξεύεται στα 48,76 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,09 εκατ. ευρώ αφορούν «υπηρεσίες διερμηνείας, νομικής βοήθειας, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης».

Όπως προκύπτει από την αναλυτική περιγραφή των εξόδων, οι σταθμοί μετατρέπονται σε σημεία διαμονής αλλοδαπών, πέραν των νέων που θα παραδοθούν τις προσεχείς ημέρες στην περιοχή του Πειραιά, στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, ενδεχομένως την Κω και τον Νομό Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται πιστώσεις 7 εκατ. ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 13,13 εκατ. ευρώ για σίτιση. Κι επειδή λεφτά… δεν υπάρχουν, η Ε.Ε. έκανε τα στραβά μάτια και έτσι το μεγαλύτερο μέρος για τη χρηματοδότηση των κέντρων (35,09 εκατ. ευρώ) θα προέλθει από κονδύλι του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Πρόκειται για κοινοτικό φορέα καταγραφής και διαδικαστικής διεκπεραίωσης των αιτημάτων για βίζα, ο οποίος είναι άσχετος, ως προς την αποστολή του, με την επί μακρόν διαμονή των πολυάριθμων αλλοδαπών σε προκάτ και αντίσκηνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά της πίστωσης από τον λογαριασμό του Ταμείου σηματοδοτεί τεράστιες καθυστερήσεις και τεράστια γραφειοκρατία στη χορήγηση ασύλου.

Σημειώνεται ότι μερικές εβδομάδες μετά την κρυφή τριετή παράταση των hotspots, οι «Financial Times» (26/1/2016) σε άρθρο τους πρότειναν «να συμφωνήσει η Γερμανία σε μεγάλη διαγραφή του χρέους, με αντάλλαγμα τη συμβολή της Αθήνας στην ανακοπή των προσφύγων». Το ρεπορτάζ χαρακτηρίστηκε προκλητικό από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θεωρείται προκλητικά… προφητικό, και μάλιστα ο συντάκτης του, Gideon Rachman, υποστήριζε ότι το σχέδιο έφερε «την έγκριση του Βερολίνου».

Η εθνικά επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να δημιουργήσει μια τετελεσμένη και μη αναστρέψιμη κατάσταση, με την παραμονή σε μόνιμη βάση αναρίθμητων λαθρομεταναστών και προσφύγων. Οι υπόγειες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να τους κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το 2018, είναι προάγγελος των προθέσεών της να τους εγκαταστήσει εσαεί στην Χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, η στάση της ΝΔ είναι επιεικώς απαράδεκτη, σιγοντάροντας επί της ουσίας τα εθνομηδενιστικά  σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ, λοιπόν, συνοδοιπορεί μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική αποδόμηση της Χώρας, με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  να παραμένει ο μοναδικός αληθινός προμαχώνας αντίστασης στην προσπάθεια μετατροπής της Ελλάδας σε μια απέραντη και μόνιμη αποθήκη ψυχών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sta-krufa-h-kubernhsh-epekteine-thn-leitourgia-twn-kentrwn-upodochhs-mechri#ixzz40MvvNVDX

Exit mobile version