Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ψεύτικες οι υποσχέσεις του Τσίπρα προς τους αγρότες. Σαν μην έφτανε τα παραπάνω βρήκαν δικούς τους κομματικούς εγκάθετους και παριστάνουν ότι ξεκίνησε διάλογος. Είναι στημένος και κατασκευασμένος μέσα σε κομματικά επιτελεία αριστερά και δεξιά. Κατά συνέπεια οι κινητοποιήσεις τους πρέπει να συνεχιστούν και τα μπλόκα τους πρέπει να ενταθούν με σκοπό τη σωτηρία της πατρίδας από τα μνημόνια και τον εποικισμό. Για να μπορούν οι ίδιοι να είναι αφεντικά στα χωράφια τους και τις καλλιέργειες και να μην γίνουν δούλοι της δεξιάς και αριστερής τοκογλυφίας. Η στροφή στην εθνική παραγωγή με στόχο την αυτάρκεια είναι μονόδρομος.

Σ.Μ.

Ξεπέρασαν το θράσος του Σημίτη: Ξεπουλάνε το Αιγαίο στους τούρκους και παριστάνουν ότι «δεν τρέχει τίποτα»

Κοροϊδεύουν αδιαλείπτως την αγροτιά. Όλος ο καυγάς για το φακέλωμα και την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων. Κάποια στιγμή, στον όμιλο της ΑΤΕ, είχαν να περηφανεύονται ότι είχαν ασφαλίσει με προγράμματα Ζωής και Υγείας όλους τους κατοίκους ενός ημιορεινού χωριού κάπου στο Ξηρόμερο! Εννοείται ότι, μετά την πάροδο δυο περίπου ετών, είχαν ακυρωθεί σχεδόν όλα τα συμβόλαια, λόγω αδυναμίας πληρωμής των, αφού κάποιοι διαμεσολαβούντες τραπεζικοί και άλλοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είχαν -εν τω μεταξύ- οικονομήσει προμήθειες και μπόνους, για το επίτευγμα! Το 2000, ο Υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, με Διοικητή στην Αγροτική Τράπεζα τον Πέτρο Λάμπρου, παρουσίασαν την τότε “ΑΓΡΟΚΑΡΤΑ” περίπου σαν την τωρινή δια πάσαν συναλλαγήν και ‘κονόμαν. Διευθύνων Σύμβουλος και στις δυο θυγατρικές Ασφαλιστικές (Γενικών Ασφαλίσεων και Ζωής και Υγείας) με δυο – ανεξάρτητους- μισθούς παρακαλώ(!), ήταν ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, αυτός που είναι τώρα στην Πειραιώς. Σύμπτωση ότι και ο νυν Υπουργός Γεωργίας, είναι από την ίδια κάστα των της ΑΤΕ; Το ξαναλέμε: ανεβάζει -τώρα- ο Κατρούγκαλος τα “κόστη” και καθιστά δυσμενέστερες όλες τις “προϋποθέσεις”, σε όλα τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα προγράμματα των Ασφαλιστικών. Είναι τεράστια τα ποσά που θα τσεπώνουν -μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει- οι Πολυεθνικές Εταιρείες. Ενώ οι Ασφαλιστικοί τους σύμβουλοι θα εισπράττουν παχυλές  αμοιβές, υπερ-προμήθειες και μπόνους από τον ιδρώτα των εργαζομένων Ελλήνων πολιτών.

Γ.Δ.

Ένα ανύπαρκτο “ρατσιστικό” επεισόδιο στον ΗΣΑΠ και η φρενίτιδα της πολιτικής ορθότητας

Την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, που συντάσσεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και επιγράφεται “Ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους” φέρνει στη δημοσιότητα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt του Βερολίνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η έκθεση, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο, κάνει λόγο για “σημαντικούς κινδύνους”, καθώς η δημογραφική γήρανση στη Γερμανία οδηγεί σε “μη βιώσιμη εξέλιξη του χρέους”. Ποιά είναι η λύση; Ένα προφανές αντίδοτο, εκτιμά η έκθεση του υπουργείου Οικονομικών, θα ήταν να αυξάνονται τα γερμανικά πρωτογενή πλεονάσματα κάθε χρόνο κατά 1,2% του ΑΕΠ στο πιο αισιόδοξο σένάριο έως 3,8% στο πιο απαισιόδοξο. Αυτό σημαίνει ότι από το 2016 και μέχρι νεωτέρας, το γερμανικό δημόσιο θα πρέπει να περικόπτει τις δαπάνες του τουλάχιστον κατά 7 δισ. ευρώ ετησίως ή να αυξάνει αντιστοίχως τα έσοδά του. Μάλιστα, στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο, η δημοσιονομική προσαρμογή θα έφτανε τα 23 δισ. ετησίως! Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση μιας «φίλης» χώρας που απαιτεί από την Ελλάδα να προβεί σε «μεταρρυθμίσεις» και τήρηση των συμφωνηθέντων τα οποία όλα μαζί σε απλά ελληνικά σημαίνουν εξόντωση του γηγενούς πληθυσμού.

Θοδωρής Τ. 

Καμμένος: Είναι σίγουρο ότι θα γίνουμε καταυλισμός λαθρομεταναστών – Ακόμα και πλοία θα γεμίσουμε!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-tetarth-17-febrouariou-2016#ixzz40NSeCob6

Exit mobile version