Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση της βουλευτού Β’ Αθηνών Ε. Ζαρούλια για την «Ανάγκη διάσωσης του πάρκου στο Ρουφ»

Η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια και βουλευτής Β’ Αθηνών κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στις 15.02.2016, με αρ.πρ. 3182, προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ με ΘΕΜΑ: «Ανάγκη διάσωσης του πάρκου στο Ρουφ»

Το πάρκο μπροστά από τα γήπεδα του Ρουφ, επί της οδού Πειραιώς, έκτασης 3.280 τ.μ., αποτελεί ελεύθερο τόπο ξεκούρασης και περιπάτου για τους κατοίκους των περιοχών Πετραλώνων, Ρουφ και Βοτανικού. Ο δήμος Αθηναίων πριν μερικά χρόνια αναβάθμισε τον χώρο μέσω χρηματοδότησης προγράμματος ΕΣΠΑ και μεταξύ άλλων εργασιών δημιουργήθηκε μια πρότυπη παιδική χαρά με πιστοποίηση ISO.

Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων έγινε αντιληπτό από κατοίκους της περιοχής ότι η Δημοτική Αρχή απομόνωσε τον χώρο του πάρκου και τοποθέτησε περίφραξη από λαμαρίνες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασίες αλλαγής χρήσης του χώρου. Στο τελευταίο διαμερισματικό συμβούλιο αποκαλύφθηκε πως ο χώρος της παιδικής χαράς θα χρησιμοποιηθεί ως υπέργειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Οι ανάγκες, όμως, του ετοιμοπαράδοτου Σεράφειου Κολυμβητηρίου καλύπτονται από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης που προβλέπεται γι’ αυτό. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί εάν το κολυμβητήριο θα συνεχίσει να διατίθεται δωρεάν στους δημότες, όπως είχε εξαγγελθεί, καθώς και ποια θα είναι η χρήση των λοιπών κτιρίων.

Στα σχέδια, αναφέρεται ότι τα κτίρια Β1 και Β2 θα στεγάσουν δημοτικά γραφεία. Οι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα τα κτίρια να στεγάσουν εμπορικές δραστηριότητες και κατ’ αυτόν τον τρόπο δικαιολογείται η αλλαγή χρήσης του πάρκου εις βάρος των αναγκών των παιδιών της περιοχής για ελεύθερο χώρο.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
-Θα επανατοποθετηθεί η παιδική χαρά στον χώρο που βρισκόταν και θα διατηρηθούν οι χώροι άθλησης ως έχουν;
-Θα ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής να παραμείνει ανοιχτό το πάρκο και να μην μετατραπεί σε άλλο ένα εμπορικό κέντρο;
Αθήνα, 15 /02/2016
Η ερωτώσα Βουλευτής

Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Exit mobile version