Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνοδοιπόρος του Σύριζα στην εθνική υποτέλεια η νουδούλα

Συνοδοιπόρος του Σύριζα στην εθνική υποτέλεια η νουδούλα

Το αληθινό αντεθνικό της πρόσωπο φροντίζει να δείχνει η ΝΔ υπό τη νέα της ηγεσία, αφήνοντας στην άκρη τα όποια (λεκτικά και μόνο) φληναφήματα περί «πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς» που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν. Η σαφής αλλαγή της γραμμής πλεύσης, με άμβλυνση της έντασης της κριτικής προς την κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα, προξενεί εύλογες απορίες και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τα διάφορα «ανεξάρτητα» δημοσιογραφικά(και μη) φερέφωνα της ΝΔ, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την σαφή ακραία φιλελεύθερη και κοσμοπολίτικη στάση του κόμματος.

Η αλλαγή γραμμής είναι περισσότερο εμφανής στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, καθώς σταδιακά όχι μόνο έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης, αλλά μετακινήθηκε έχοντας σχεδόν ταυτόσημες απόψεις μ’ αυτές τις κυβέρνησης. Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας των hot spots  για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες, «αδειάζοντας» την θέση του προκατόχου του Μεϊμαράκη, ο οποίος (έστω και για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους) είχε υποστηρίξει ότι αυτά πρέπει να στηθούν στην Τουρκία κι εκεί να γίνεται η ταυτοποίησή τους.

Αντί να διαχωρίσει ξεκάθαρα την θέση της ΝΔ στο ζήτημα της ενεργοποίησης στο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κάτι το οποίο συνιστά ανοιχτή ήττα για τα εθνικά μας συμφέροντα και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ο Μητσοτάκης συμφώνησε πλήρως. Αντί, δηλαδή, να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την απαράδεκτη υποχωρητική της στάση, αντιθέτως έσπευσε να επικροτήσει τους χειρισμούς της!

Είναι φανερό ότι ο Μητσοτάκης έσπευσε να συμμορφωθεί με τις εντολές, που του δόθηκαν από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, αποδεικνύοντας σε ποιο βαθμό είναι κι αυτός «ανεξάρτητος» από τα ξένα κέντρα αποφάσεων. Η παράδοση των εθνικών συμφερόντων της Χώρας στα χέρια των ξένων δυνάμεων είναι φανερό ότι παραπέμπει σε μια συνεχή σκυταλοδρομία υποταγής, όπου το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα που παραλαμβάνουν την σκυτάλη της υποτέλειας. Χθες ήταν ο Σαμαράς, σήμερα είναι ο Τσίπρας και αύριο κάποιο άλλο πρόσωπο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunodoiporos-tou-tsipra-sthn-ethnikh-upoteleia-o-mhtsotakhs#ixzz40Pszm6FW

Exit mobile version