Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Μέτωπο Νεολαίας, Πιερία, Κομοτηνή, Καβάλα

Την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, κατά την συνάντηση των μελών του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τους Έλληνες Εθνικιστές του Μεσοπολέμου, οι οποίοι συνέβαλλαν σε μεγάλο βαθμό στην διαμόρφωση των πεποιθήσεων και της ιδεολογίας μας. Παράλληλα, έγινε αναφορά στις διάφορες απόπειρες αλλοίωσης, στρέβλωσης και δαιμονοποίησης της έννοιας του «εθνικισμού», με σκοπό να αποκόψουν τις ρίζες του από την ελληνική κοινωνία, παρουσιάζοντας τον ως κάτι ξένο ή ως ένα παράγωγο μίμησης ξένων προτύπων. Εντούτοις, η σοβαρή ιστορική μελέτη μπορεί εύκολα να αποκρούσει ανάλογα επιχειρήματα, καθώς βασίζονται εξ ολοκλήρου στην ψευδολογία και στην αποσιώπηση γεγονότων και καταστάσεων.

Στην προσπάθεια θρυμματισμού των διάφορων κίβδηλων ιστορικών αντιλήψεων, το ζήτημα του ελληνικού μεσοπολεμικού εθνικισμού προσεγγίστηκε σε δυο άξονες. Αφενός με την αναφορά σε διάφορα εθνικιστικά κινήματα που σημάδεψαν με την δράση τους το πολιτικό στερέωμα της συγκεκριμένης περιόδου και στην αλυσίδα διαδοχής αυτών έως την σημερινή εποχή, από το Κίνημα των Επίστρατων, την Εθνική Ένωση Ελλάδος, την Οργάνωση Εθνικοφρόνων Σοσιαλιστών (Τρίαινα) και την ΕΟΚΑ έως τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Αφετέρου, δε, εκτενής αναφορά έγινε και σε εξέχουσες προσωπικότητες της εθνικιστικής διανόησης, καθώς και στη δράση αυτών, όπως ήταν ο Δημήτρης Βεζάνης, η Σίτσα Καραϊσκάκη, ο Αρίστος Καμπάνης και ο Ευάγγελος Κυριάκης.

Ο εθνικισμός υπήρξε στην πατρίδα μας μια γνήσια λαϊκή απαίτηση, που αν και οι ιστορικές συγκυρίες θα μπορούσαν να τον αναδείξουν, σε κάποιες περιπτώσεις αμαυρώθηκε από την ανεπάρκεια εκείνων που κλήθηκαν να τον πραγματώσουν. Περιπτώσεις λάθος τακτικής, στείρας μίμησης ή ανεπάρκειας των ηγεσιών, δεν κατάφεραν να παράγουν εκ νέου κάτι αυθεντικό, για αυτό και εκφυλίστηκαν με ταχείς ρυθμούς, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο ανάπτυξης σε διάφορα κομμουνιστικά, φιλελεύθερα και εν γένει αντεθνικά ιδεολογήματα. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί το ιστορικό αποτέλεσμα ενός αιώνος απογοητεύσεων, αποτελώντας τον φορέα εκείνο διαμέσου του οποίου θα επέλθει η δικαίωση του ελληνικού εθνικισμού, καθώς έχει καταφέρει όσα δεν κατόρθωσαν οι προκάτοχοι του, δηλαδή να είναι ένα κίνημα αυθεντικό των λαϊκών συνθηκών, μαζικό και αποφασισμένο να τσακίσει καθετί αντεθνικό.

Πολλοί φίλοι και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν στα γραφεία της Τ.Ο. Πιερίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, για να παρακολουθήσουν την ομιλία σχετικά με την Ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Η βραδιά ξεκίνησε με το σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας από τον συναγωνιστή Νίκο Χρυσομάλλη. Έγινε λόγος για τον βρώμικο ρόλο του ΚΚΕ στη συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα, όπου για άλλη μία φορά το κόμμα της προδοσίας και του εγκλήματος αποτέλεσε το μακρύ χέρι του συστήματος καθώς και για την προδοτική παραχώρηση του εθνικού χώρου του Αιγαίου από την κυβέρνηση στο ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια ο συναγωνιστής Γιώργος Χαϊδαλής αναφέρθηκε ιστορικό της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Όταν οι εκκλήσεις των βορειοηπειρωτών προς τις μεγάλες δυνάμεις για ένωση με την μητέρα πατρίδα έπεσαν στο κενό, κηρύχθηκε η αυτονομία της περιοχής και ξεκίνησε ο ένοπλος αγώνας, ο οποίος έληξε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Δυστυχώς οι Αλβανοί ποτέ δεν σεβάστηκαν τη συνθήκη αυτή και την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Οι Έλληνες της περιοχής πέρασαν πολλά δεινά και ως τώρα ο αγώνας τους δεν έχει δικαιωθεί. Μόνο η Χρυσή Αυγή συνεχίζει αμείωτο τον αγώνα για εθνική δικαίωση της ιερής γης της Βορείου Ηπείρου.

Η Τ.Ο. Πιερίας συνεχίζει πάντα τον αγώνα για ενημέρωση των κατοίκων της Κατερίνης. Το Σάββατο 13 του μηνός τοποθετήθηκε ενημερωτικό τραπεζάκι κάτω από τα γραφεία της τοπικής, όπου ομάδα συναγωνιστών μοίραζε φυλλάδια και εφημερίδες του κινήματος στους περαστικούς, οι οποίοι ανταποκρίνονταν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αναγνωρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική επιλογή των Ελλήνων.

Κομοτηνή: Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος μας, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Τοπικής μας, για να παρακολουθήσουν την ομιλία της Συναγωνίστριας Α. Πεχλιβάνη με θέμα η Ροδόπη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας η Συναγωνίστρια αναφέρθηκε στους προϊστορικούς κατοίκους και ανέλυσε τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία μαρτυρούν την παρουσία τους στην περιοχή. Στην συνέχεια έκανε λόγο για την Βυζαντινή περίοδο και το πέρασμα στην οθωμανική κυριαρχία. Αξιοσημείωτη η  προσπάθεια την οποία κατέβαλαν οι κατακτητές ώστε να αλλοιώσουν τον εθνικό χαρακτήρα της πόλης της Κομοτηνής. Έπειτα από δύο αιώνες εγκαθίδρυσης, όπως μαρτυρεί οθωμανικό κατάστιχο, στην πόλη λειτουργούσε μόλις ένα τζαμί και μερικά μετζίτια.

Σοβαρότερη προσπάθεια για να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της Κομοτηνής έγινε στους επόμενους αιώνες με τους μαζικούς εποικισμούς από μουσουλμάνους της Ανατολίας καθώς και η προσχώρηση των Πομάκων στο Ισλάμ. Κλείνοντας την ομιλία της η Συναγωνίστρια είπε χαρακτηριστικά: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, σε κανέναν μισέλληνα να υλοποιήσει αυτό που δεν κατάφεραν οι Οθωμανοί, παρόλο που προσπάθησαν επί πεντέμισι αιώνες. Η Θράκη ήταν και θα παραμείνει Ελληνική”.

Κομοτηνή: Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, το βράδυ, έπειτα από την καθιερωμένη ομιλία στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, παρουσία του Γραμματέα της Τοπικής μας, Συναγωνιστή Αλατζά Ελευθέριου μετέβησαν σε περιοχή της Πόλης μας για να διανέμουν εφημερίδες και έντυπο υλικό. Οι καιροί ου μενετοί, πρέπει να αφυπνιστεί ο ελληνικός λαός.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου η Τ.Ο. Καβάλας διοργάνωσε μια ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία, την δέκατη στην σειρά, καλώντας όλους τους συναγωνιστές να συμμετέχουν σε αυτή την κοινωνική δράση. Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους για τους Έλληνες καιρούς και ενώ ο λαός μας φτωχοποιείται με το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, η Χρυσή Αυγή είναι μια όαση στην έρημο του ψεύδους και της αλητείας που πλαισιώνει ένα αριστερό ανθελληνικό κράτος. Τιμή μας μέσα σε αυτούς του δύσκολους καιρούς για τον Ελληνικό λαό να είμαστε η μοναδική δύναμη που στηρίζει τους Έλληνες και προασπίζει τα δικαιώματα τους απέναντι στους Εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-pieria-komothnh-kabala#ixzz40V8RZMXm

Exit mobile version