Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα εθνοκτόνα μνημόνια και η απαραίτητη λαϊκή αντίδραση

Τα εθνοκτόνα μνημόνια και η απαραίτητη λαϊκή αντίδραση

Είναι πολλές οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν στην πρόσφατη ομιλία – διάγγελμα του Τσίπρα προς το υπουργικό του συμβούλιο. Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε προς το τέλος της ομιλίας του («Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες», «Η χώρα, όμως, έχει γυρίσει σελίδα. Θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια τρεις φορές μας έδωσε ο ελληνικός λαός τον τελευταίο χρόνο») τροφοδότησε σε αρχικό στάδιο την εκλογολογία.

Όχι άδικα, καθώς αυτή η ομιλία, με τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε μάλιστα, δηλαδή με την μορφή διαγγέλματος, θύμιζε πρωθυπουργό που ετοιμάζεται να πάει σε εκλογές και προσπαθεί να συσπειρώσει το κόμμα του έναντι των υπαρκτών και ανύπαρκτων εχθρών του. Στη συνέχεια έδωσε την εντύπωση ενός πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, προσμένοντας να εκτονωθεί η λαϊκή αγανάκτηση και οργή στους δρόμους (ιδιαίτερα η αγροτική), για να ψηφιστεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του Κατρούγκαλου και όλα τα υπόλοιπα που θα φαίνονται σχετικά ελαφρύτερα σε σχέση με αυτό.

Ταυτόχρονα, όμως, έδινε και την εντύπωση πρωθυπουργού έτοιμου να το βάλει στα πόδια, παραδίδοντας την μνημονιακή σκυτάλη σε μια ευρύτερης κομματικής στήριξης κυβέρνηση. Θύμισε, δηλαδή, κάτι από Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος ήταν έτοιμος να καταθέσει την πρωθυπουργία στα πόδια του Σαμαρά τον Ιούνιο του 2011, στη συνέχεια μεταπείστηκε από τους βαρόνους του ΠΑΣΟΚ, για να παραδώσει οριστικά στον Παπαδήμο και την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Όπως και να έχει, ό,τι κι αν ισχύει από τα παραπάνω, το σίγουρο είναι ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στις κορυφές του πολιτικού συστήματος του «συνταγματικού τόξου» μπορούν να γίνουν πολλά σχετικά παιχνίδια. Όλες οι κατευθύνσεις και οι «λύσεις», όμως, θα έχουν και πάλι μνημονιακό «άρωμα». Γι αυτό και ο Ελληνικός Λαός πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για λύσεις που αφορούν την Πατρίδα κι αυτόν. Κι αυτές, φυσικά, δεν θα του τις χαρίσει κανένας.

Μπορεί να τις κερδίσει μόνο με σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα συντασσόμενος ανεπιφύλακτα με το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-mnhmonia-kai-h-aparaithth-laikh-antidrash#ixzz40d35BYaY

Exit mobile version